click pe imagine
Priviti fotografiile din albumul de mai sus ca sa va faceti o parere despre echipa noastra cocosata, 3 braileni si 2 moldoveni ( dupa cum spunea Diana “cea Rea”) ce au urcat pe acoperisul tarii saptamana aceasta.
Da, pot sa bifez multumita inca un lucru pe “to do list”-ul meu: urcat pe Moldoveanu pana la 20 de ani. Recunosc ca initial a fost mai mult o ambitie personala, un exercitiu pentru respectul de sine, dar promit sa nu ma opresc aici, fiindca mai sunt atatea locuri frumoase de vazut in tara noastra. De altfel, sunt sigura ca o sa ajung candva din nou pe Moldoveanu. Insa nu inteleg un lucru: de ce “Moldoveanu” ? Adica de unde-i vine numele ?
“Se spune insa ca cica pe varful Moldoveanu nu l-a chemat totdeauna asa: cand era el mic, il chema „Vistea Mica” – adica suprafata platoului din varf e mai mica decat a varfului Vistea Mare. Da, stiu ca nu se intelege nimic, hai s-o luam altfel: sunt doua varfuri gemene, poreclite de ciobani „Vistea Mare” si „Vistea Mica. Bun. Vistea Mare e un mic platou, la 2527 de metri; Vistea Mica este un platou mult mai mic, la 2544, rebotezat „Moldoveanu” in interbelic, cand Romania Mare a vrut si ea sa stie cat e de erecta. Acuma, zau daca inteleg de ce frontiera simbolica dintre Transilvania si Muntenia a primit numele de „Moldoveanu”! Se pare ca namingul nu era tocmai punctul forte al copywriterilor din timpurile alea – sau poate rebrandigul de tara incepuse deja, si „Moldoveanu” e parte din proces.” ( Diana “cea Rea” )
wow.. ce curajoasa. si ce misto .. felicitari 🙂 si eu as vrea sa bifez odata un astfel de loc in to-do 😛
Bravo!
Dar ca o paranteză: cel mai înalt punct din ţară este vf. releului de pe Coştila: 2.578
http://www.vacantesicalatorii.ro/modules/revista/articole/articol.php?artID=2213
„Da, pot sa bifez multumita inca un lucru pe “to do list”-ul meu: urcat pe Moldoveanu pana la 20 de ani.”
stai un pic….20 ani? :))