S-a votat ca mergem la vot! Asa ne zice  Sorin Milutinovici si o zice atat de bine. Imi permit chiar sa-l citez:

„Din nou, ne pozitionam dupa cum ne convine. Din nou, ne credem mai buni decat ei. Din nou privim lumea cu dispret. Pentru a nu stiu cata oara. Ba politicienilor! Ba caraghiosilor! Nu ne dati ce ne trebuie! Ia sa faceti bine voi sa gasiti un candidat frumos, parfumat, destept, fara nici o relatie cu politica dar bun politician, fara rude cu afaceri, fara sa aiba el afaceri, fara sa aiba bani, dar sa nu fie prost imbracat, care sa vorbeasca pe limba noastra dar sa nu fie de la tara, care sa fie puternic dar nu obraznic, sa nu fie nou-venit in joc dar sa nu aiba parinti securisti, sa vorbeasca limbi straine dar sa nu ne priveasca de sus si sa nu foloseasca prea multe neologisme. Sa ii loveasca pe hoti, dar doar pe cei care nu ne plac noua. Sa ii omoare pe nemernici dar nu si pe noi. Sa fie perfect moral, vertical, sa nu faca compromisuri, dar la o adica sa fie bun, sa se descurce, nu ne intereseaza cum. Sa aiba o moralitate impecabila, sa nu-i placa femeile (dar sa nu fie homosexual) sa nu-i placa bautura (dar sa nu fie un scortos plictisitor), sa faca bancuri (dar numai bancuri bune), etc. Ce dracu. Ce-i asa greu?

Iarasi vin si zic: Alegerea, daca e alegere si nu o gluma, se face tot timpul intre doua (sau mai multe) variante neconvenabile. Tocmai acolo apare notiunea de alegere. Altfel e simplu. Ce e mai bine sa fii: bogat, frumos si destept sau sarac, urat si prost? Asta nu e o alegere. Alegerea e atunci cand nu prea ne place nici o varianta dar incercam sa o gasim pe cea mai putin rea. In esenta, “raul cel mai mic” este o definitie a alegerii.”

Asadar, mergem la vot. Eu, spre deosebire de Costin, chiar vreau sa votez. E prima oara cand am dreptul sa dau cu subsemnata pentru presedintele României si vreau sa am inima impacata. Stiu, sunt naiva si cred ca alegerea mea conteaza.

Problema e ca pe 22 noiembrie voi fi in Anglia (!), din pacate nu in Londra, unde vor exista 3 sectii de votare si nu garantez ca voi putea ajunge sa aleg raul „ăl mai bun” dintre rai. Insa, in turul 2, pe 6 decembrie voi fi pe drum intre Barcelona si Porto. In Spania exista 38 de sectii de votare pentru romani, iar in Portugalia inca 3 sectii de votare. Ca votez in Barcelona sau in Porto, asta nu mai stiu exact, dar eu voi merge de la vot!

PS: Aici gasiti lista completa cu cele 190 de puncte de votare pentru romanii aflati in strainatate.

(Sursa foto)