Te-ai gandit vreodata sa atribui oraselor pe care le-ai vizitat o personalitate complexa? Draga de Diana mi-a trimis pe cap o leapșă saptamana trecuta, dar am apucat sa o completez abia acum. Asadar, sa vedem impreuna ce sex au Bucuresti, Porto, Amsterdam, Atena, Trier, Budapesta, Luxembourg si sa le invadam jurnalul intim.

1. Bucurestiul este un barbat de varsta a doua, care bea, injura si caruia nu-i prea pasa de bunele maniere. Incet-incet, dezvolta o pasiune pentru motoare si isi va achizitiona in curand vreo 2-3, ca sa se dea mare.

2. Porto este o doamna la 38 de ani, care-si creste copiii pe note de tango si fado. Ii place sa simta privirile barbatilor intoarse catre ea, insa la final de zi,  bea un pahar de vin rosu si gateste bacalhau pentru sotul iubitor.

3. Amsterdam e un tanar adept al miscarii Rastafari, ce se-nchina Regelui Cannabis. Pentru el, fumatul nu este doar o alta activitate zilnica, ci un act de spiritualism. Insa n-am prea inteles cum se impaca fericirea transcendentala cu placerile carnale obtinute pe 50 de euro.

4. Atena este o adolescenta rebela, care se drogheaza doar ca sa fie in pas cu moda. E adepta motoscuterului si iubeste viata de noapte, dar e foarte probabil ca peste cativa ani aceasta sa studieze arheologia la Universitatea din Atena.

5. Trier e un batranel resemnat, cu barba alba, ingrijita. A ales sa-si traiasca viata in pace si prosperitate, dupa experienta pustiitoare a celui de-al doilea razboi mondial. Duminica se plimba pe malul Moselului si apoi reciteste crezul lui Karl Marx, savurand faimoasa prajitura cu branza la Bäckerei-ul din centru.

6. Budapesta este un tanar ciclist, de vreo 26 de ani, inalt, caruia ii place la fel de mult sa fie pasager de tren. Are un aspect ingrijit, zambeste mult si asculta muzica alternativa. Din cand in cand isi ia prietena de mana si se plimba amandoi romantici prin Parcul Central.

7. Luxembourg-ul este un tip fitos, la 30 de ani, un pic narcisist. Are un job bine platit, face naveta zilnic si vorbeste fluent trei limbi straine. E tipul ala pragmatic, ancorat in realitate, care pune jobul pe primul loc si uita uneori sa se bucure de micile placeri ale vietii.

Mi-ar placea sa citesc si parerile altor calatori, incepand cu Raluxa, Raluca Hritcu, Miruna..