De cand ma aflu in Portugalia, am inceput sa folosesc Facebook mai mult. Mult mai mult, lucru care era perfect de asteptat. Fiindca stiam deja ca majoritatea tinerilor de varsta mea nu foloseste (inca) Twitter. Dar cativa dintre Erasmusi aveau deja cont pe Facebook, iar cei care n-aveau si-au creat intre timp, pentru a tine pasul cu noi.

Ce-am observat?

Facebook iti ofera o multitudine de posibilitati de a interactiona cu cei care te intereseaza. ( comments, likes, tagging, diverse teste, jocuri,alte aplicatii ). Si incepand cu zilele trecute, Facebook afiseaza acum un Live Feed, adica iti da posibilitatea sa vezi ce se intampla in timp real cu prietenii tai. Chestia asta mi se pare foarte utila, fiindca pot vedea direct ce le-a placut prietenilor mei, primesc informatiile/linkurile „de prima mana”.

Twitter, pe de alta parte, n-are comentarii. Ceea ce inseamna ca nu poti avea o conversatie adevarata cu cei care citesc si reactioneaza la ceea ce scrii. Insa, partea buna a acestui lucru este ca nu vei fi foarte deranjat de buzz. Fiindca pe twitter citesti doar replicile celor pe care AI ALES sa-i urmaresti. Pe facebook vei primi si parerile prietenilor prietenilor tai.

O diferenta majora intre cele doua retele sociale mi se pare interfata. Facebook e user-friendly, in timp ce Twitter pare plictisitor pentru cei mai multi oameni care vin in contact cu el. Iar Facebook are POZE! Multe poze, uneori. Poate e si asta un motiv pentru care numarul de utilizatori Facebook a depasit 300 milioane, in timp ce despre numarul de utilizatori Twitter se zice ca va atinge 18 milioane pana la sfarsitul anului 2009.

( Sursa poza: aici )