„La evenimentele SoupNights mancam supa pentru ca o facem cu dragoste, pentru ca se intampla ceva magic in oala aia, pentru ca ne aduce aminte de momentele in care un bol de supa ne-a facut sa ne simtim mai bine. Mie bunica imi facea supa cand eram bolnava, nu chiftele, nu salata si nu sarmale, ci supa. D-aia dintr-un cartof, un morcov si putina ceapa.

Strangem bani pentru un spital de copii pentru ca ne dorim ca acei copii sa manance supa facuta de mama lor cu dragoste acasa, nu supa aia fara gust din spital.”

Vorbele acestea despre dragoste si supa ii apartin Tarei Duveanu, fiinta care-a pus suflet pentru ca nou-nascutii de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” sa aiba o sectie de terapie intensiva in regula.

Sprijinind NU doar cauza proiectului de pe Facebook, prietenii au venit cu mic cu mare in asta seara sa guste supa gatita de maestrul Copolovici. In jurul orei 19.00, fierte la foc mic, ingredientele folosite de cei 2 bucatari ( Viorel Copolovici si Victor Melian ) prindeau aroma si ademeneau si alti plimbareti sa faca o halta in fata standului. Cert e ca primele 3 oale de supa au disparut mai ceva ca painea calda. (1h30′ fierberea supelor vs  20′ epuizarea lor ).

Eu am servit o minestrone, dar am gustat si supa thailandeza si amandoua mi s-au parut delicioase. Singurul detaliu care mai conta acum era ca oamenii sa si doneze bani. Si-a fost frumos sa vedem ca pentru un bol de supa, un tip a castigat o licitatie spontana pentru 100 ron!

In rest, socializare cu zambetul pe buze. Mi-a facut deosebita placere sa-i cunosc si IRL pe Chinezu, Andy si Simona Mihail si pe Zappy. Si sa aprob tacit scrierile despre modestia stimabilului Petreanu, prezent si el.

Apoi am apludat cuminte spectacolul de dans irlandez oferit de Irish Way, dansatorii pe care ii stiam din mai, de la Noaptea Muzeelor. Si inainte sa plec cu o parte din grup catre concertul Guano Apes din parcul Izvor, am fost implicata intr-un accident in lant provocat de bloggeri.

Una peste alta, o seara deosebit de placuta, cu supa, rasete si voie buna, concert, bere Pe Motoare si o ultima ploaie de vara, intr-un peisaj cu luna plina.

Impresii si poze gasiti si la Sorin, Sabina Cornovac, Piticu, Corina, Andrei BogdanCopolovici,  Mihai, Nicolae Ciobanu , Andreea Paraschiv, Dragos Grijincu, Carmen,  Vlad Petreanu, Chinezu, Tara Duveanu, Pe Strada si toti ceilalti care vor scrie ( ? )