Si-am ajuns vineri seara la munte. Am trecut pe langa Poenari, am salutat Electricianul, am privit varfurile inca inzapezite, lacul pe care il tot incojori si am urcat pentru a nu stiu cata oara Transfagarasanul. Dupa o cursa contra timp, am poposit la km 106, la nea Vasile-n poarta. Acolo, masinile erau parcate ca-n Bucuresti, bara la bara.

Am vazut primele corturi si m-au cuprins emotiile. Am vazut budele, pe aceeasi pozitie ca-n 2009. Am auzit forfota de inaintea concertului. Am intalnit oamenii. Oamenii de munte, asa cum le zic eu.

Am instalat cortul, pe intuneric; alaturi, sub parasuta alba, Cosmin Atanasiu dadea sfaturi despre fotografie.

La scurt timp a inceput concertul, cu Titus cantand „Primavara”, melodia neoficiala a acestei editii. Apoi au urcat pe scena Mircea Baniciu si Vlady Cnejevici. Cand sareau sigurantele la generator, publicul canta alaturi de cei doi, astfel incat muzica nu s-s oprit nicicand.

Cantarea a continuat la foc, pana la 8 dimineata, cand m-am trezit eu.

Da, m-am trezit la 8 fiindca eram in Fagaras si voiam sa urc pe  un varf. Am ajuns pe Vanatoarea lui Buteanu, 2507m. (traseu pentru pensionari :D)

La intoarcere in tabara am facut la primus o super supa la 2 lei, cu aroma de curry. Am mancat jumate, de buna ce era.

Dupa-amiaza, in Adventure Park, acolo s-a intamplat nebunia din titlu. Imediat ce-am testat tiroliana.

Nu-mi imaginam, fireste, c-o sa se intample. Ba chiar imi doream sa scot timp bun la toate probele.

Cum mereu m-a batut gandul sa fac armata, am mers la „5 minute de armata”. Si-am urcat pe plasa de franghii.

Si-am urcat pana sus. Si-am trecut pe partea cealalta a plasei. Si-am cazut. In cap, fiindca mi s-a prins piciorul drept in plasa. Cand am ridicat privirea, am simtit iarba in gura;  cosisem cateva firicele 😀

A fost amuzant, ce pot sa zic. M-am ales cu vanatai pe spate, pe gamba, pe brat si cu patru poze „inainte de”. Fotografului meu nu i s-a parut amuzant sa-mi faca poza si cand eram pe jos.

Am mai povestit catorva persoane prin tabara, celor mai apropiati, dar voi aveti exclusivitate. Relu, salvamontistul minune (:D) a ras si el, si-a incercat chiar sa ma consoleze: „Stai linistita, nu esti singura”.

Macar eu am ce povesti! Voi, astia care-ati castigat premii la Montaniada, ce povesti aveti?