Am acceptat cu drag invitatia Cristinei Bazavan la o proiectie speciala a celui mai indragit film de la TIFF (so I’ve heard), fiindca eram nerabdatoare sa-l vad.

Si uite asa am privit in seara aceasta un film despre fiecare dintre noi, „un film pentru mame si fetele lor”, dupa cum a spus la finalul proiectiei Răzvan Rădulescu, regizorul filmului. Un film cu totul si cu totul romanesc.

Am ras la scenele amuzante, la replicile savuroase si am urât din ce in ce mai mult personajul jucat de Ileana Cernat, incat la un moment dat simteam ca-mi pierd rabdarea. Si intr-o oarecare masura mi-am regasit si eu familia in film.

Singura mea neplacere a fos provocata de faptul ca citisem sinopsisul pe net, inainte sa privesc filmul, asa ca stiam firul actiunii. As fi preferat sa nu stiu, motiv pentru care n-o sa va spun nici voua concret despre ce e vorba.

La finalul serii a existat si o sesiune de intrebari si raspunsuri, alaturi de regizorii filmului – Razvan Radulescu si Melissa de Raaf, actrita din rolul principal, Ozana Oancea, si producatorul filmului, Ada Solomon. Am aflat astfel ca exista oarecum o legatura intre viata personala a  regizorului si film, am aflat relatia dintre Felicia – Ozana Oancea (actrita principala) – sora regizorului, in ce masura si-a regasit fiecare dintre ei mama in film plus multe alte aspecte „din culise”.

Si am obtinut si autograf de la „Felicia”:

Va recomand sa mergeti si sa vedeti la cinema acest fantastic debut regizoral in lung-metraj al lui Razvan Radulescu, scenaristul filmului „Moartea domnului Lăzărescu”. Dureaza 2 ore si e in romana & olandeza.