Va spun sincer, rad ca fraiera! Nu credeam ca voi avea vreodata curajul sa ma leped de nimic.

Scurt pentru o cauza” a inceput ca o joaca initiata de Roxana Radu. In urma unor discutii de pe blogul ei daca sa se tunda scurt sau nu, si-a provocat cititorii scriind ca ar accepta acest sacrificiu doar daca ar primi in schimb o suma de bani pentru a o dona unor „cauze sociale”. Nu a trecut mult timp, iar Domnul G. a aparut in peisaj.

Asta a fost doar inceputul, pentru ca ulterior mai multe tipe curajoase si lipsite de inhibitii au raspuns provocarii. Au urmat Mica Pana, Tara Duveanu, Anca Bundaru, Corina Georgescu si Lori Modoran. Iar in seara asta m-am tuns si eu impreuna cu Oana Bratila.

Pentru cei care nu stiu, asa aratam eu ieri, cu parul prins:

Pentru cei care citesc aceste randuri si inca nu ma cred, asa arat eu astazi:

De ce am facut asta? Pentru ca imi place sa fiu nu a 5-a roata la caruta, ci a 7-a?

Nu, in general imi place sa fiu vioara intai. Dar era o sansa mult prea mare ca sa o ratez! Eu nu ma vedeam donand in urmatorii ani suma de 8500 de ron (2000 euro, mai exact) unei cauze sociale. Nu din rea vointa, ci din motive obiective. Dar sa ma tund 2 si sa primesc in schimb acesti bani pentru a-i dona? Da, cred ca pot! „Cum sa nu faci asta?”, m-am intrebat.

Desi mi-a placut ideea de la inceput, am prins curaj abia luni dupa-amiaza, cand am aflat ca Mika si Tara s-au tuns si ele si ca urmeaza Anca si Corina. Am intrebat-o pe Roxana daca crede cumva ca domnul G. ar fi dispus sa mai doneze niste bani. A inceput sa-mi bata inima puternic cand a zis ca e dispus sa doneze inca o data.

„This is IT!”, mi-am spus! „O sa arat groaznic, dar ce mai conteaza? Parul e … doar par, va creste repede la loc, mai frumos si mai vartos.

Iar daca vreunul dintre voi indrazneste sa gandeasca ceva urat de Domnul G, va sugerez doar sa va abtineti si sa nu vorbiti in necunostinta de cauza. Nu, nu e un obsedat/maniac cu fetisuri bizare. E un om cu suflet mare, care dupa vreo 70 de e-mailuri scurte schimbate intre noi mi-a scris „cei ce primesc au sa va multumeasca. sunteti niste grozave si niste frumoase. esti bine ? iti sade minunat”

Ma bucur mult ca am facut asta. Si o sa ma bucur si mai mult cand o sa trimit banii in contul unor copii 🙂

„Si daca cineva din jurul nostru in loc sa faca “nimic” face “ceva”, orice altceva decat nimic,  o intreaga armata de ironii si critici este trimisa la razboi pentru a ne salva sistemul de referinta.” (Augustin Radu, caruia ii multumesc cu aceasta ocazie pentru acest articol inspirational pe care l-am citit chiar in aceasta dimineata)

PS: Long-haired freaky people might actually apply 🙂