Departamentul de Marketing al ASER-ului a avut astazi de lucru. Colegul meu Titus a acceptat invitatia si le-a tinut boboceilor un training despre Social Media.

Tinand cont de cele discutate astazi, m-am trezit trimitandu-le bobocilor un email cu urmatoarele informatii, ca o completare:

– Ce este un RSS

– Grupurile publice de pe Facebook – va recomand sa intrati in grupul Comunicare si Promovare Online (initiat de Bobby Voicu) Saptamanal veti gasi acolo foarte multe materiale utile. In timp, veti ajunge si voi sa contribuiti cu resurse pe acel grup 🙂

25 things I wish I’d known before I started blogging

– pentru Twitter va recomand sa utilizati bit.ly pentru scurtarea linkurilor si pentru monitorizarea reactiilor. De exemplu, eu am postat ieri  pe Twitter acest articol de pe blogul personal , dar l-am scurtat folosind bit.ly (http://bit.ly/g9PQrR)    Astfel, pot acum observa cu usurinta (punand un + imediat dupa linkul scurt [ http://bit.ly/g9PQrR+ ] ca articolul meu a avut 80 de click-uri, 20 de RT-uri, 7 Shares pe FB si 16 Likes.

Daca nu foloseam bit.ly nu aveam cum sa stiu toate astea. Puteam doar sa numar manual RT-urile pe Twitter, comentariile si Like-urile pe FB si eventual sa vad printr-o cautare pe Facebook de cate ori a fost preluat articolul. Dar acele rezultate nu sunt chiar reale (in timp real).

– tot pentru Twitter, am scris si eu acum ceva timp un „ghid” pe tema asta – https://elenaciric.ro/2018/twitter-how-to-ghid-pentru-incepatori.html Insa cel mai bun sfat e urmatorul: oferiti continut util celorlalti!

Bobocilor ASERisti cred ca or sa le foloseasca informatiile de mai sus. Le-am publicat pe blog fiindca s-ar putea sa fie utile si altora.

Spor!

PS: Multumesc mult, Titus! Pentru…tot!