Când copilul creşte mare…

…te bucuri, dar parcă-ţi pare şi rău, fiindcă va pleca de-acasă când ţi-e lumea mai dragă. Aşa mă simt şi eu acum, când mă gândesc la Montaniada, un eveniment la care am contribuit încă din 2008, de la ediţia pilot. Despre prima ediţie n-am scris pe blog, dar am scris în numărul din august 2008 al revistei “Invitaţie în Carpaţi”.

Despre ediţia din 2009 am povestit în imagini într-un articol pe care cu drag l-am recitit acum: http://elenaciric.ro/2009/cum-o-fost-la-montaniada-2009.html

Iar despre ediţia de anul trecut, prima în care nu m-am implicat ca organizator, am scris aici: http://elenaciric.ro/2010/cum-am-cazut-in-cap-la-montaniada-2010.html

Anul acesta voi merge iar, ca simplu turist, şi abia aştept să văd tabara amenajată în acelaşi loc pe care-l ştiu deja ca-n palmă. Din culise ştiu că vor fi şi câteva jocuri noi, iar Park Adventure-ul va avea probabil 5-6 platforme. Iar părerea de rău exprimată în primul articol se trage din faptul că nu m-am mai putut implica în organizare.

Transportul până la tabără se poate face cu maşina pănă la km 106 al Transfăgărăşanului sau cu transportul în comun dupa cum urmează: cu trenul sau microbuzul pănă în Piteşti. Din Piteşti, maxi-taxi cu plecare din cartierul Bascov, spre Curtea de Arges. Din autogara Curtea de Argeş maxi-taxi pănă la Barajul Vidraru. De la Barajul Vidraru mai aveţi de parcurs aproximativ 42 de km până la locul de desfăşurare a evenimentului (pentru grupuri organizate se poate asigura transport contra cost cu microbuzele care efectuează cursele regulate între Curtea de Argeş şi localitatea Căpăţâneni).

DISTANŢE:

 • Bucureşti-Curtea de Arges: 163km
 • Curtea de Argeş-Vidraru: 30km
 • Barajul Vidraru-tabara Montaniada: 42 km

Ne vedem acolo? Eu ajung vineri seara, la timp pentru concertul “Pasarea Colibri”!2 Responses to “Când copilul creşte mare…”

 1. Andra says:

  Saluut!
  Te rog frumos lamureste-mi si mie o nedumerire:
  -am vazut chiar pe site-ul http://www.montaniada.ro ca Pasarea Colibri va canta sambata seara…apoi pe alt site ca vineri va fi concertul! Sunt foarte curioasa pt ca eu voi ajunge de abia sambata!
  Ms anticipat! have fun!

  • Andra, concertul e vineri seara, iti spun sigur. Sambata seara e proba “Culturala” pentru cei care participa la Trofeul Montaniada. (se va canta pe echipe, vor fi scenete si se vor reci poezii cu tematica data)

Leave a Reply

css.php