Printre 17382 de vedete şi oameni din media,  aseară am fost şi eu invitată în Hard Rock Cafe la petrecerea de lansare a show-ului X Factor în România. Motivul? Destul de simplu: sunt bloggerul oficial invitat de Orange (marele sponsor al emisiunii) ca să povestesc la cald (într-un spaţiu virtual dedicat) tot ce se întâmplă palpitant în această emisiune. Adică sunt sora mai mică a echipei de producţie, sunt sora mai mare a echipei Orange România şi sunt sora geamănă a concurenţilor care s-au înscris la X Factor şi au ajuns printre finalişti.

Asta înseamnă că timp de câteva săptămâni bune de-acum înainte mă veţi putea citi şi pe blogul Orange. Acela e locul în care voi aduna poveştile memorabile din culisele emisiunii. Şi credeţi-mă că veţi avea ce citi!

În primul rând, echipa de producţie e minunată, de la operatori, directori de lumini, research-eri, producători, regizori şi până la responsabilii post-producţie. Sunt 120 de oameni din care eu am cunoscut abia jumătate. Cap de afiş sunt juraţii: Paula Seling, Mihai Morar şi Adrian Sînă, dar şi prezentatorii: (Neatza cu) Răzvan şi Dani. Iar alături de concurenţi se regăsesc nume mari precum Crina Mardare (o superbă doamnă), Tonkins Anderson (un coregraf minunat care mă are de partea lui de la prima discuţie), Mihaela Cernea şi  Raluca Leoaca (de la Şcoala Crina Mardare Music Experience) sau cel care gândeşte felul în care trebuie să arate emisiunea pe ecran – Sergio Lazarov, fiul lui Valeriu Lazarov. Sergio, producător în Spania al altor emisiuni ca „Spaniolii au talent” sau „X Factor”, este super îndrăgit de întreaga echipă, prin modestia lui nejustificată. Şi e „simply the best”. De asemenea, despre Viorel Chesaru, directorul executiv al Intact Production am auzit că: „e genul de şef pe care chiar vrei să-l ai” 🙂

Nici nu ştiţi ce emoţii aveau cu toţii aseară, când am văzut în premieră pe toate ecranele din Hard Rock Cafe câteva imagini montate de la audiţiile din ţară. În jurul meu se auzea numai „ăsta-i concurentul meu”, „ăsta-i al meu” şi tot aşa. Şi se felicitau unii pe alţii pentru contribuţia mică a fiecăruia dintre ei la un tot unitar. De exemplu, mi-a plăcut o secvenţă rapidă în care Leti, unul dintre directorii artistici, îl felicita pe un operator pentru o melodie foarte bine aleasă pentru o anumită scenă. Şi echipa-i unită, se înţeleg din priviri. Iar în februarie, când au început să lucreze la proiectul ăsta, erau doar şase oameni. Acum sunt o armată de forţe.

În al doilea rând, participanţii sunt mult mai buni decât aş fi crezut eu. Dar despre ei o să tot scriu. Aşa că vă invit să rămâneţi aproape, fiindcă sâmbătă seara (la 20.20) începe emisiunea pe Antena 1, şi continuă şi duminică (la aceeaşi oră – 20.20), iar primul meu articol va apărea curââând.