Am citit la Andrei Crivat un articol usor despre replicile memorabile din carciumi si am realizat ca am si eu cateva astfel de povesti. (apropo, Crivat draga, in Braila carciuma inseamna mai degraba bodega, un cuvant peiorativ, stii asta, nu?) Cred ca fiecare dintre noi avem.

Acum ceva timp eram impreuna cu colegii de facultate la Caru’ cu Bere, la ora pranzului, ca sa ne bucuram de meniurile pentru studenti. Eu am comandat Meniul Eminent (aspirational, da?), S. a comandat Scoala Ardeleneasca, C. a comandat probabil Meniul de Sesiune si tot asa. Cand a venit randul Monei sa comande, privind-o, chelnerul a intrebat-o direct: „Meniul restantierului”, da? Imaginati-va cate minute am ras dupa si cu cat drag i-am lasat bacsis tipului.

O alta faza de care-mi aduc aminte dintr-un restaurant s-a intamplat acum vreo 2 ani, intr-un Blogtrip. Eram grup de vreo 8 oameni si odata ajunsi la restaurant voiam toti sa comandam de mancare. Ospatarul a venit direct sa ne intrebe ce comandam, fara sa ne ofere meniuri. Adi i-a spus ceva de genul „Ne aduci si noua te rog un meniu?”. Iar chelnerul asa a facut: s-a intors cu un SINGUR meniu, la 8 oameni flamanzi.

Sigur aveti si voi replici memorabile sau situatii poznase de impartasit cu noi. Hai, ziceti tot!

PS: Cei mai simpatici chelneri pe care i-am intalnit recent ii gasiti la Hanul Haiducilor din Rm. Valcea. Sunt amuzanti si placuti, se adapteaza oricarei situatii.

(foto)