Când m-am hotărât să mă duc la cursuri de înot credeam că ştiu deja să înot cât de cât, şi că-mi va fi foarte uşor să ajung acolo unde consider eu că trebuie. Când l-am cunoscut pe Laurenţiu (instructorul) şi am văzut cum înoată el, mi-am dat seama că nici eu şi nici cei pe care îi cunosc nu înoată, chiar dacă plutesc pe apă. Datul din mâini şi din picioare sub apă (pe o lungime de bazin) nu se numeşte înotat.  Dar prea puţini dintre cei care au impresia că înoată realizează acest lucru.

Sunt câteva lucruri în viaţă pe care trebuie să ştii să le faci, iar înotul e unul dintre ele. Dar ideal ar fi să faci asta corect, cu respiraţie cu tot.  Şi cred că obţii asta doar atunci când te învăţa cineva care ştie.

Ai mei ştiu cumva să înoate. Tata şi frate-miu ştiu bine, mama pluteşte. Dar eu am învăţat singură să mă bălăcesc în apă, pe la Lacul Sărat, prin Marea Egee, pe unde am avut ocazia, mereu mă străduiam câte un pic, câte-un pic, fără frică de apa. (în Marea Egee am tras totuşi o sperietură  zdravănă în apă, când aveam vreo 12 ani; poate o să va povestesc cândva cum m-am panicat c-o să mor înecată)

Revenind la cursurile de înot, săptămâna trecută am fost într-o stare permanentă de plutire. Am fost patru zile la rând la piscină, chiar dacă plecam de dimineaţă de acasă şi ajungeam undeva pe la 23:40 înapoi. Dar mi-a plăcut mult şi am încredere în mine că voi învăţa în sfârşit să respir sub apă şi să fac ture de bazin fără oprire. Şi instructorul are încredere în mine şi îi mulţumesc pentru asta. E minunat felul în care ne încurajează pe fiecare în parte şi lucrează cu noi exact exerciţiile de care avem nevoie. Fiindcă nu fac asta de una singură, suntem mai mulţi, şi fiecare din noi are ritmul lui. Vă ţin la curent, promit!

Iar dacă v-am făcut poftă de înot, să ştiţi că până la sfârşitul lunii, Body Art, piscina unde merg eu acum să înot, ofera 50% discount la abonamentul de o lună, cu acces non stop la piscină, jacuzzi, saune, sală de fitness, aerobic, spinning. De fapt, costă 99 de euro în loc de 200 de euro. Ştiu, 200 de euro e cam mult la prima vedere, dar gândindu-te că există un loc unde poţi merge să înoţi sau să faci sală ori de câte ori vrei, la orice oră din zi/noapte, sună bine de tot! Nu mi-a venit să cred că există oameni care merg la ora 23.30 la piscină sau la sală!