Noh, in orasul meu cel mai bine se mananca la mama acasa! Si asta e valabil si pentru Braila si pentru Bucuresti, pentru duminicile in care mama (inca) imi trimite o geanta zdravana cu mancare proaspat gatita 🙂 Cred ca toti prietenii mei sunt de acord ca mama gateste foarte bine!

Cand e vorba insa de iesit in oras, cel mai mult imi place Caru’ cu Bere. Asta e restaurantul in care i-am dus pe toti prietenii straini care m-au vizitat si despre care am scris cu drag si pe CeRecomand.ro E un loc in care ma relaxez si ma umplu de energie de fiecare data cand merg. Si parca as manca si acum o clatita umpluta cu somon si legume invelite in cascaval. Sau o portie de papanasi cu branza dulce si dulceata. Sau o tarta cu branza.

Apoi, foarte mult imi place la Kopel’s, restaurantul lui Copolovici de pe Sirenelor 87. Aici e vorba despre rafinamente culinare, despre liniste si jazz. De fiecare data cand merg comand altceva, dar mereu aleg acelasi desert: Cheesecake! Acest cheesecake faimos! Desi, trebuie sa recunosc ca si papanasii sunt deliciosi.

Restaurantul pe care-l frecventez de 3-4-5 ori pe saptamana se afla vizavi de locul in care lucrez, unde servirea este ireprosabila. E genul de restaurant in care intri si tanti bucatareasa stie ca tie iti place orezul cu legume si cu 2 linguri de sos picant pe deasupra. N-o sa va spun unde e, fiindca n-ar face fata unui numar mai mare de clienti. E bine asa cum e acum. 🙂

Iar daca aveti vreodata drum prin Braila si aveti pofta de pizza, trebuie sa va opriti mai intai la pizzeria Albina (din satul Albina, pe drumul E 584). E drept ca n-am mai trecut de mult pe acolo, dar sper ca pizza e la fel de buna, facuta pe blat foarte subtire.

Lilisor mi-a trimis aceasta leapsa, si o dau si eu mai departe catre Makavelis, ca-s curioasa cum si unde se mananca in Alba Iulia si catre Fulgerica, sa vedem ce restaurante bune mai gasim in Brasov.