Noh, in orasul meu cel mai bine se mananca la mama acasa! Si asta e valabil si pentru Braila si pentru Bucuresti, pentru duminicile in care mama (inca) imi trimite o geanta zdravana cu mancare proaspat gatita 🙂 Cred ca toti prietenii mei sunt de acord ca mama gateste foarte bine!
Cand e vorba insa de iesit in oras, cel mai mult imi place Caru’ cu Bere. Asta e restaurantul in care i-am dus pe toti prietenii straini care m-au vizitat si despre care am scris cu drag si pe CeRecomand.ro E un loc in care ma relaxez si ma umplu de energie de fiecare data cand merg. Si parca as manca si acum o clatita umpluta cu somon si legume invelite in cascaval. Sau o portie de papanasi cu branza dulce si dulceata. Sau o tarta cu branza.
Apoi, foarte mult imi place la Kopel’s, restaurantul lui Copolovici de pe Sirenelor 87. Aici e vorba despre rafinamente culinare, despre liniste si jazz. De fiecare data cand merg comand altceva, dar mereu aleg acelasi desert: Cheesecake! Acest cheesecake faimos! Desi, trebuie sa recunosc ca si papanasii sunt deliciosi.
Restaurantul pe care-l frecventez de 3-4-5 ori pe saptamana se afla vizavi de locul in care lucrez, unde servirea este ireprosabila. E genul de restaurant in care intri si tanti bucatareasa stie ca tie iti place orezul cu legume si cu 2 linguri de sos picant pe deasupra. N-o sa va spun unde e, fiindca n-ar face fata unui numar mai mare de clienti. E bine asa cum e acum. 🙂
Iar daca aveti vreodata drum prin Braila si aveti pofta de pizza, trebuie sa va opriti mai intai la pizzeria Albina (din satul Albina, pe drumul E 584). E drept ca n-am mai trecut de mult pe acolo, dar sper ca pizza e la fel de buna, facuta pe blat foarte subtire.
Lilisor mi-a trimis aceasta leapsa, si o dau si eu mai departe catre Makavelis, ca-s curioasa cum si unde se mananca in Alba Iulia si catre Fulgerica, sa vedem ce restaurante bune mai gasim in Brasov.
Si mie imi plac papanasii de la Caru’ cu bere, iar aseara pentru ca era mijlocul sesiunii am fost la un „rasfat”. Insa mi se pare ca restaurantul nu mai este ce a fost pe vremea cand eram eu studenta in anul I. Servirea lasa de dorit si parca nici mancarea in farfurie nu mai arată cum arata candva. Si alt lucru ce devine deranjant: inainte nu prea vedeam pitzipoance pe acolo, acum insa s-au schimbat lucrurile.
sunt 4, şi de unul nici nu ne-ai zis, freak 😛
Monica, check again for number one 🙂
Într-adevăr, mâncare ca la mama acasă, nu găseşti! Mulţumesc 🙂
Nu pot sa cred ca pui mizeria aia de Caru cu Bere langa Kopels. Ai un top destul de dubios, sa stii.
Doru, ceea ce e misto la Caru cu Bere e experienta pe care o ofera. Asta e ceea ce oamenii isi amintesc: nu produsul neaparat, ci povestea. Mancarea buna e doar parte din experienta totala care e una placuta.
In SLOBOZIA puteti manca foarte bine si la preturi relativ decente la Donna Carmella sau La Costa. Cefele de porc, ciorbele de fasole cu afumatura si alte delicatese sunt la ele acasa aici :).
Va astept in SLOBOZIA.