Redescopera Romania – Curtea Domneasca sau Ziua 7

Duminica dimineata am ascultat pentru ultima oara in aceasta excursie Povestirile lui Augustin Radu catre haita lui. Cu acelasi zambet pe buze cu care ne obisnuise, le-a impartasit celorlalti masculi alfa experienta de sambata seara din pub-ul din Targoviste.

Apoi, cu greu, dar pe la 10 am parasit frumosul hotel Nova si ne-am indreptat catre Curtea domneasca din Targoviste. Ne-am plimbat prin complex, am ascultat povestile ghidului si ne-am facut fotografii de hi5 Facebook sus in Turnul Chindiei.

Acest turn al Chindiei a vazut, unul dupa altul, pe Mircea cel Batran, Dracula-Voda, Vlad Tepes, Radu cel Mare, Radul de la Afumati, Mihai Viteazul si Matei Basarab, toti voievozii nostri cei mari si vestiti in pace si in razboi,  dupa spusele lui Nicolae Balcescu.

N-am ratat nici mormantul doamnei Elena, sotia voievodului Matei Basarab, aceasta “prea luminata  doamna, stapana prea-pohtita a prea-luminatului, blagocestivului muntenesc stapan voievod si mostenitor domn.”

Si imediat dupa Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti am mers catre Manastirea Dealu, pentru o ultima oaza de liniste. Acolo s-a intamplat ceva dragut, despre care @nebuloasa stie mai multe. Ea a trecut pe langa un grup care ne-a zarit si a zis: ”Astia-s aia cu Redescopera Romania despre care am citit pe net.”

Gata, va las deoamdata sa admirati fotografiile. Nu uitati ca Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman. Urmeaza inca patru editii in acest an, asa ca tineti aproape!2 Responses to “Redescopera Romania – Curtea Domneasca sau Ziua 7”

  1. Roscata says:

    superb si bine gandit acest proiect…astept cu nerabdare urmatoarea expeditie 😀

  2. […] Ca asa-i traditia! Impresii de final Redescopera Romania. Cine sunt oamenii din “haita”?  Cititi cu atentie linkurile de mai jos: Bobby Voicu: Redescopera Romania: Oamenii din spatele cuvintelor scrise Ruxa: Haita #dinRomania versus crocodilii bulimici! Hoinaru: Postul cu bidineaua Nebuloasa: Oameni care se tin de mana Denisuca: Redescoperă România – the end? Ultima fotografie e de la Elena, avand si articolul din ultima zi: Redescopera Romania – Curtea Domneasca sau Ziua 7 […]

Leave a Reply

css.php