3 locuri pentru turişti veniţi în Bucureşti

Weekendul trecut, când am fost gazda celor doi spanioli şi a belgianului despre care am mai scris, am ajuns în 2 timpi şi trei mişcări în postura mult plăcută de ghid local. 🙂

Şi cum cei trei n-aveau prea mult timp la dispoziţie (şi nici chef de umblat), am ales doar 3 locuri în care să petrecem mai mult timp, astfel încât experienţa lor în Bucureşti să fie una plăcută. (eventual să-i ajut să-şi schimbe impresia rece pe care şi-o formaseră în prima jumătate de oră, pe care au petrecut-o în Gara de Nord)

Aşa că le-am arătat, pe rând, Caru’ cu Bere, Muzeul Satului şi 18 Lounge.

La Caru’ cu Bere am mers vineri seara, şi deşi intenţionasem la prânz să fac rezervare, n-am reuşit, fiindcă mesele erau deja pline. Aşa că ne-am dus acolo şi-am petrecut aproape o oră la bar, aşteptând să se elibereze o masă. Îi avertisasem că vom avea ceva de aşteptat, dar a fost ok, am povestit pe scaunele de la bar şi am privit spectacolul de dans. Le-a plăcut foarte mult locul, mâncarea şi au zis că pentru ei e ieftin. Un astfel de loc în Spania/Belgia ar fi de 2/3 ori mai scump.

La Muzeul Satului am fost sâmbătă după-amiaza, când oamenii normali stăteau la căldura sobei. Noi am admirat casele înzăpezite  şi o expoziţie temporară de fotografie (Marea Hoinăreala II, expoziţia participanţilor la workshopurile lui Sorin Onişor), care ne-a plăcut foarte mult. Şi am făcut şi cumpărături de la târgul din interior. Cristina i-a cumpărat nepoţelului ei un titirez din lemn, lucrat manual, colorat. PS: plăcuţele cu explicaţii sunt bilingve. (română+engleză)

Iar în 18 Lounge am băut câte o ciocolată caldă absolut delicioasă, imediat după vizita la Muzeul Satului. Dacă locuiţi în Bucureşti şi n-aţi fost încă în 18 Lounge, vă recomand să mergeţi. Vă puteţi alege o masă la fereastră, de unde se va vedea toată partea de nord a Bucureştiului.

PS: Vedeţi şi Bucureştiul în lumini de sărbătoare.4 Responses to “3 locuri pentru turişti veniţi în Bucureşti”

  1. Wish2Go says:

    Buna alegerea locurilor “de aratat”, cu mici rezerve fata de “caru’ cu Bere”… E prea aglomerat si prea zgomotos.

    • Stiu, parerile sunt impartite. Dar mie mi se pare ca pentru turisti e perfect! In primul rand fiindca sunt super organizati si stiu limba engleza. Si apoi, pentru spectacolele pe care le ofera si nu in ultimul rand pentru mancare.

  2. Anda says:

    intr-adevar, Muzeul Satului este alegerea cea mai inspirata. Este primul loc pe care-l recomand din Bucuresti. Sper ca le-a placut. Mi se pare, poate, cel mai civilizat si frumos loc al Capitalei, care este pe placul oricui, indiferent ce tip de turist este

Leave a Reply

css.php