Încă de când eram mică am avut o obsesie cu cele 7 minuni ale lumii. Aveam un atlas frumos colorat pe care mă uitam frecvent şi citeam despre ele. Din păcate, aşa cum ştiţi, dintre cele 7 minuni ale lumii antice, singura care s-a păstrat este Marea Piramidă din Giza. Existența Grădinilor suspendate nu a fost încă dovedită 100%. Iar despre celelalte minuni şe ştie că au fost distruse prin dezastre naturale. Templul zeiței Artemis din Efes și Statuia lui Zeus din Olympia au fost distruse de incendii, iar Farul din Alexandria, Colosul din Rodos și Mausoleul din Halicarnas au fost distruse de cutremure.

Aşa că alte 7 minuni, ale lumii moderne, de data aceasta, au fost declarate: Colosseumul din Roma, situl maya de la Chichen Itza (Mexic), statuia lui Christos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Marele Zid Chinezesc, Macchu Picchu, citadela nabateeană de la Petra (Iordania) şi Taj Mahal (Agra, India). Fireşte că au fost contestate.

La fel cum va fi contestată şi iniţiativa lui Cezar (imperatortravel.ro) de a întocmi o listă cu cele 7 minuni ale României.

Dar eu zic că e frumos să facem acest exerciţiu, să răspundem cât mai mulţi şi să vedem la final rezultatul.

Ca să nu vorbesc degeaba, notez aici 10 propuneri proprii, într-o ordine mai mult sau mai puţin aleatorie.

1. Transfăgărăşanul

2. Castelul Peleş

3. Turnul cu ceas din Sighişoara

4. Cimitirul Vesel de la Săpânţa  

5. Salina de la Turda

6. Cetatea Râşnov 

7. Palatul Parlamentului 

8. Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia

9. Castelul Bran

10. Castelul Huniazilor

Acum e rândul vostru. Vă rog să notaţi aici sau pe blogul lui Cezar propunerile voastre! Rugămintea lui Cezar e să nu propuneţi oraşe întregi (Sighişoara, Sibiu, Braşov etc.), şi nici munţi, Delta Dunării, Marea Neagră etc. Să fie ceva specific, construit de om. Pe 29 mai o să avem o listă scurtă de 15 obiective, dintre care le vom vota pe cele 7. SPOR!