Andreea și Simona. Nume de scenă: Chichiridiche și Simcute. Pasiuni comune: bicicleta + pictura = velocalendarul 2013.

Calendarul velo este declarația lor de dragoste pentru mersul pe bicicletă și un sprijin adus comunității de bicicliști din România, pentru că doresc să încurajeze și mai mulți oameni să pedaleze în oraș, la munte, în vacanțe, peste tot și oriunde.

„De ce credem noi că e un calendar special? Pentru că este unicul calendar exclusiv cu biciclete ilustrat de două românce (din câte știm noi) și pentru că ilustrațiile te inspiră să urci în șa și să ieși în lume să descoperi locuri frumoase. Imaginează-ți că ești la birou și stai multe ore cu ochii în ecranul calculatorului. Apoi îți cade privirea pe una dintre paginile calendarului și deja ești pe altă lume. Începi să-ți faci planuri de concediu sau de o escapadă de weekend și marchezi imediat datele, apoi să vezi cu cât spor lucrezi după aia cu gândul la vacanță! Sau așa ne place nouă să credem.

Velocalendarul 2013 este al doilea calendar pe care îl tipărim. Dacă anul trecut a fost plin de peripeții și ne-am făcut și tipografie de apartament, anul ăsta vorbim deja de o colaborare belgo-română, pentru că Andreea s-a mutat între timp în Belgia. Aproape de granița cu Olanda, deci a insuflat calendarului câte puțin din spiritul bicicliștilor olandezi. Pregătirea ilustrațiilor a început în noiembrie și a durat cam o lună, apoi a urmat paginarea și trimiterea la tipografie. După câteva mostre și mici ajustări, am listat calendarul în magazinașul lui Simcute, în ediție limitată de Crăciun, numai bun de făcut cadou de sărbători.

Calendarul este disponibil în 2 variante: de birou (35 lei) și de perete (20 lei). Noutatea acestui an este calendarul de perete, care este de tip afiș și nu clasicul pagină cu pagină. Posterele sunt la modă, le poți agăța în cui, le poți lipi pe uși, pe pereți, dar mai ales, le poți înrăma, iar calendarul arată bestial cu o ramă simplă și elegantă, printre alte tablouri de suflet pe care le colecționezi.

Şi, fiindcă îmi place mult de tot calendarul acesta, vreau să vă ofer şi vouă unul (de birou/de perete, la alegere):  mi-ar plăcea să-mi scrieţi în comentarii cui aţi face voi cadou un calendar cu biciclete şi de ce. Cel mai frumos comentariu postat până sâmbătă, 15 decembrie (ales de mine 😀 ), primeşte un calendar.  (Calendarul poate ajunge fie la persoana dragă, fie la voi acasă, în funcţie de dorinţa voastră.)