Pe lângă alergări, cântăriri şi ciclism, în Cantonament 3.0 mai avem şi dezbateri.

Vlad Stoica a început pe la 10.30 să ne prezinte ce-i cu SmartAtletic. (suntem live şi pe http://www.ustream.tv/channel/cantonament3-0)

A început cu o poză de la Cupa Păcii de-acum…mulţi ani, când sportivii din blocul comunist nu aveau voie să treacă la profesionişti. Pe primul loc s-a clasat atunci un olandez, pe locul II fiind tatăl lui (Ioan Stoica, recunoscut pentru al doilea record mondial la proba contra timp şi pentru faptul că a fost 10 ani de zile antrenorul lotului de ciclism al României). Ei împreună au fondat în 2004 asociaţia Club Sportiv SmartAtletic; motivaţia lor a fost să ajute câţiva sportivi. Au organizat până acum 20 de evenimente de sport de masă. Viziunea lor: sportul este pentru toată lumea. În 2009 li s-a alăturat Bogdan Antohe, cel care m-a convins pe mine să particip la triatlonul de anul trecut de la Mamaia. (Mulţumesc!)

Ne-a prezentat calendarul de evenimente pentru 2012: ne aşteaptă 9 evenimente sportive, fiindcă unul a avut deja loc pe 3 martie (Triathlon Winter Challenge).

Pe 19 mai, în premieră, vor organiza un triathlon pentru companii (Company TriChallenge). (înot – 35om, bicicletă 16 km, alergare 5 km) Oana Brătilă a întrebat dacă se acceptă şi PFA. 😀

Pe 3 iunie se va organiza Half Marathon, o punte de legătură între primăvară şi toamnă (7 octombrie – Bucharest  International Marathon 2012). De la Valeria Răcilă am aflat motivaţia din spatele acestui eveniment: „Ideea a fost că ne-au rămas nişte tricouri de anul trecut.” :))  Acesta va fi un eveniment pentru toată lumea, va exista şi o cursă populară de 4 km.

Pe 1 iulie e Footbal Cup 2012, unde vor participa 16 echipe din industria auto, o echipă de jurnalişti şi o echipă de bloggeri.

Pe 23 iulie vor organiza cel mai mare festival sportiv din Bucureşti („Mişcarea face bine„).

Pe 4 august – Aqua Challenge, cu o probă de 5 km de înot!

Evenimentul verii va fi Triathlon Challenge, care va fi mutat în Bucureşti, pe 25 august. (aşteaptă peste 1000 de participanţi, au primit deja aprobarea pentru traseu, startul va fi de la pontonul din Herăstrău) (înot 1.5 km/750m, bicicletă aproximativ 36.8 km/22km, alergare 10km/5km; încă n-au hotărât dacă vor introduce ştafeta şi pentru proba olimpică) S-a pus întrebarea calităţii apei din Herăstrau, dar cică e ok, au făcut teste pentru asta.  (Doru Panaitescu a completat că a văzut acolo raţă mandarin, care trăieşte în apă curată) Taxa de participare va fi de 35 de euro. Categoriile de vârstă vor fi din 5 în 5 ani.

Cu ocazia asta am aflat că la cel mai mare triatlon din lume (13.000 participanţi), cel de la Londra, se înoată în Tamisa.

La Cernica, pe 22 septembrie, vor face primul maraton de mountain bike, în circuit cu 3 sau 4 ture (inedit). (Cernica MTB Challenge) (categorii: familly, ştafetă, copii, ciclocros=bicicletă care arată ca o bicicletă de şosea, cu sistem de frânare ca la MTB, cu roţi ceva mai groase, dar nu chiar ca un MTB) Taxa de participare: 60 lei, aproximativ 50-60 km.

Urmează Şerban Ciuşcă, reprezentantul pasiunea.eu („Eu susţin Ziua Naţională a pasiunilor”), care vorbeşte despre 3 etape diferite:

45 de ani inainte de revoluţie – aveam o problemă cu banii şi cu informaţiile;

20 de ani după revoluţie – aveam o problemă cu timpul;

22 de ani după revoluţie – oamenii conştientizează ca valorea nu-i acelaşi lucru cu valoarea financiară.

Mesajul: Ai o pasiune? Alocă-i mai mult timp! 

Ai avut o pasiune? Redescoper-o! 

Nu ai o pasiune? Găseşte-ţi-o! E în tine! Vei începe să trăieşti. (în momentul în care îţi descoperi pasiunea începi cu adevărat să trăieşti!) 

Pasiune

= Hobby

= Atitudine în carieră (Dacă faci ceea ce-ţi place şi cineva te şi plăteşte pentru asta, eşti cel mai fericit!)

= Vocaţie la copii (să identificăm pasiunile copiilor, să mergem pe ideea de vocaţie)

Pasionat = cel care nu (numai) se uită

 Ziua Naţionala a pasiunilor -> pe 21 septembrie anul acesta va fi a 4-a ediţie. (vor să obţină zi liberă legală cu ocazia aceasta)

Must see: http://www.youtube.com/watch?v=MxgUOchG9iE

Am văzut lista de evenimente pasiunea.eu: peste jumătate sunt într-adevăr sportive. (Au făcut o listă scurtă de 20 de pasiuni care adună cam 80% din pasionaţi)

La pensiunea Casa Bunicii (Predeal), aici unde suntem şi noi cazaţi, se fac ateliere de pasiuni, de gătit etc.

Sună bine! 

Continuăm cu Steven Van Groningen – blogging banker, aşa cum se descrie el pe blog. Prima lui pasiune e Valeria Răcilă Van Groningen (canotoare din România laureată cu aur la Los Angeles 1984), pe care a cunoscut-o în 1982 şi nu s-a mulţumit doar s-o fotografieze. (awww! 🙂 )

„Cât de frumos e să dormi bine!”

RT @make2000: oricine e capabil sa termine un traseu de Iron Man are eternul meu respect http://t.co/xuw8Iqky #cantonament

Steven ne-a spus că pentru proba de bicicletă s-a antrenat zilnic câte 3 ore în casă, nu pe stradă, ca să evite pericolul. (doar la început se antrena pe stradă) (Ştiţi că are 7 biciclete de stradă, da? Şi ştiu eu că are şi un Brompton printre ele. :D) Vă întrebaţi poate cum de are timp pentru toate astea? (e totuşi preşedintele Raiffeisen Bank…) Nu se uită la televizor. Deloc.

Jesus, există şi Deca Ironman!!! Make a rămas la propriu cu gura căscată, Mihai Teodorescu şi Vali Bosioc sunt şi ei impresionaţi de ce ne povesteşte Steven. Şi la final dânsul recomandă oricui să facă un IronMan. Dar trebuie făcut într-un mod responsabil. (de exemplu cu un coach şi neaparat cu vizite medicale regulate) Şi crede că fizic sunt foarte puţini oameni pe planetă care nu sunt în stare să facă asta.

RT @zdeto: Cand aud povestile despre ironman la #cantonament realizez cat de insignifiant sunt, ca-mi dau duhul dupa 4km de alergare…

Steven mărturiseşte că îi e greu să-şi păstreze un echilibru tot timpul, dar revine mereu la sport şi crede într-un stil de viaţă sănătos.

N-ai cum să nu-l apreciezi! (concluzia mea personală)

@chinezu zice că la anu’ face şi el un triathlon, s-a enervat! Watch out!