Am citit astăzi un articol ca o palmă rece peste faţă. Nu m-ar fi impresionat atât de tare dacă n-aş fi citit şi cele 276 de comentarii (la momentul la care scriu acest articol).

Aşadar, avem de-a face cu un escroc profesionist care face asta zi de zi. (e vorba despre tipa cu tricou alb din poza alăturată) Probabil câştigă undeva la 2.000 de euro pe lună. Dacă păcăleşte zilnic măcar 3 persoane cu câte 30 de euro, înseamnă că face 90 de euro/zi, adică 450 de euro/săptămână. Bani pentru care nu plăteşte nici taxe şi nu lucrează nici 8 ore/zi.

Ce face ea? Uneori pretinde ca e din Slovenia, ca a fost jefuită în timp ce îşi injecta insulina (si isi ridica gratios bluza, ca sa-si arate intepaturile) si ca trebuie sa ajunga la Iasi la un workshop de psihologie. Ca  la ambasada e inchis, ca umbla pe strazi si nimeni nu o crede. Ca toti oamenii i-au intors spatele si nici macar nu au ascultat-o, ca nu mai are nicio solutie, ca ii este super rusine ca umbla asa ca o cersetoare, dar ca are nevoie de 30 de euro ca sa ajunga la Iasi, sa plateasca nu stiu ce taxa. Ca va returna banii imediat a doua zi.

Daca o întâlniţi, fotografiaţi-o/filmaţi-o şi mergeţi la poliţie, poate reuşim să avem un escroc în minus în capitală! Până atunci puteţi să le povestiţi şi prietenilor voştri, măcar să vă facă vouă cinste de 30 de euro, nu ei!

PS: Nu mai daţi bani cerşetorilor!