Cam pe 9-10 martie am aflat de la Cezar Dumitru că Bucureşti şi Sibiu se aflau într-o competiţie internaţională împotriva altor oraşe din lumea-ntreagă. Eram deja în turul doi, când Sibiul se lupta cu Shangai, iar Bucureştiul cu Aswan (din Egipt).

Mi-a plăcut ideea, am privit-o ca pe o provocare şi am zis din prima că merită să ne implicăm, şi că putem câştiga această luptă.

Am votat etapă cu etapă şi le-am reamintit şi altor prieteni să voteze, ştiţi voi, like&share…Însă blogosfera de travel era cea mai implicată. Nu părea să avem piedici prea mari, am trecut de fiecare dată cu uşurinţă în runda următoare. Până în semifinală, când locuitorii Granadei s-au mobilizat şi ei…

Atunci ne-am alarmat mai mulţi şi am trecut la artileria grea. Nu ne convenea faptul că vineri Granada depăşise Bucureştiul la numărul de voturi, şi avea mai multe şi decât Sibiul.

Aşa că s-au implicat şi mai mulţi oameni pe bloguri/facebook/twitter. Eu vreau să le mulţumesc lor: Pitici dar VoiniciCamelia LazarSi Blondele GandescMeseria de ParinteBucuresti Tourneo, colegii de la STANDOUT, agenţia de rezervări bilete de avion online – Paravion.ro, redacţia Adevărul, Academia Caţavencu, Europa FM (prin Vlad Petreanu, care a vorbit luni dimineaţa la radio despre asta, încă de la prima oră), Cristina Bazavan, Bobby Voicu, The Bucharest Lounge, comunitatea „273 locuri pe care trebuie să le vezi înainte să pleci din România„. Şi desigur, tututor celorlalţi care s-au implicat, de mai multe ori la rând: Cezar Dumitru, cemerita.toViajoaDana IlieTurist in Tara MeaMirel MatyasCiprian CarabaEnciclopedia Calatorului IndependentCluj TravelRoxana IlieDrum Liber, Lucian HirsuChinezuDelia. Sigur au fost mai mulţi, îmi pare rău că n-am toate linkurile.

Important e că am reuşit! Am reuşit să avem peste 5000 de voturi pentru fiecare dintre cele două oraşe româneşti ajunse în semifinală. (Bucureşti a avut 5,039 voturi, Granada doar 4,135)

best city to visit_finala 2013

Indiferent ce se întâmplă în finală, noi – românii – suntem oricum câştigători.

Eu personal în finală am votat cu Sibiu, chiar dacă din punct de vedere turistic şi Bucureşti are avantajele lui de capitală (încercaţi să gândiţi dincolo de experienţa voastră de locuitori ai capitalei şi dincolo de Gara de nord care arată cum arată…) În fine, vă las şi pe voi să votaţi, după cum vă lasă inima. 🙂 Mie mi-e clar că Sibiul va câştiga…fiindcă sibienii se mândresc cu oraşul lor, în timp ce bucureştenii-s dezbinaţi.