Cascada Bigăr: de văzut!

Vă povesteam săptămâna trecută cum am aflat despre cascada Bigăr, cea care a fost inclusă pe prima poziţie într-un top realizat de site-ul worldgeography.com, alături de alte 7 cascade unice din toată lumea. (Pe locul doi în acel clasament s-a aflat Eternal Flame Falls din SUA, urmată de cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Falls din Antartica.)

Apa care formează cascada izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită de muşchi. Volumul efectiv de apă e mic, sunt câteva firişoare care se scurg, dar forma perfectă de con calcaros, acoperit de muşhi, e cea care impresionează. De fapt, mie cel mai mult îmi place cum se vede apa care intră în râu, pare că sunt nişte spoturi subacvatice acolo:

Cascada Bigar

Cum se ajunge la Cascada Bigăr? 

E situată în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, pe teritoriul judeţului Caraș-Severin. Se merge pe Drumul Naţional DN57B de la Oraviţa spre Băile Herculane, dar până înainte de a ajunge în satul Bozovici. Cascada e fix pe marginea drumului, o sa vedeţi la un moment dat un indicator pe care scrie Paralela 45, chiar în dreptul ei. Veţi putea merge pe podul de lemn ca să priviţi cascada, dar foişorul-restaurant de acolo e acum în paragină.

DSC07351_1

DSC07336_1

DSC07340_1

PS: Am descoperit cascada Bigăr alături de Cezar şi Adriana, într-un weekend de găsit #MinuniInRomania, susţinut de Accent Travel.6 Responses to “Cascada Bigăr: de văzut!”

  1. […] ajuns acolo intr-un weekend de ochit #MinuniInRomania powered by Accent Travel, alaturi de Cezar si Elena. Totul a pornit de la proiectul lui Cezar cu cele 7 minuni naturale ale României, despre care […]

  2. Felicitări Elena pentru prezentare si semnalare. Oare când vom putea să le vedem toate rezervatiile de la noi, măcar pentru consultare cu poze, descriere etc.?

  3. adi says:

    la cascada se poate ajunge numai cu masina sau si cu trenul?

  4. @Adi, cu masina e clar foarte simplu de ajuns. Cu trenul imi imaginez ca e mai greu, dar nu imposibil. Cel mai apropiat oras e Anina, si din cate stiu, are si gara. Asa ca va trebui sa te interesezi de programul trenurilor.

  5. […] Beuşniţa am plecat cu paşi grăbiţi spre Cascada Bigăr, pe partea cealaltă a rezervaţiei, ca s-o vedem pe […]

  6. […] 4. Locuri magice din Romania, in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita – LINK & LINK […]

Leave a Reply

css.php