Nu ştiu despre voi, dar mie îmi place mult zăpada, mai ales când e până la genunchi, pufoasă şi … complet albă. (fleşcăiala care e prin Bucureşti zilele astea nu intră la această categorie) Când aveam vreo 12-13 ani, am fost prima oară la schi, cu ai mei, pe pârtia Bradul în Poiana Braşov. Nimeni din familie nu ştia neaparat să schieze, dar ne-am distrat. Şi-am început aşa, încet-încet, să deprind un obicei de-a merge o zi/an la schi, într-una din staţiunile noastre montane. Cel mai des am fost în Predeal, pe Clăbucet, Trei Brazi sau Cocoşul, iar cel mai mult mi-a plăcut în Pălţiniş, acum 4 ani, când am schiat de ziua mea.

N-am fost niciodata în Bansko, Innsbruck, Zell am See sau Kaprun, deşi în ultimii 2-3 ani mi-am cam dorit.

Povestea mea cu schiatul e următoarea: am un văr care obişnuia să fie monitor de schi în Azuga, dar n-am profitat niciodată de asta. Alţi veri cu care am fost iniţial la schi au avansat mult mai repede ca mine, astfel încât ei sunt acum  profesionişti iar eu…începătoare. Prietenii mei bucureşteni care schiază au deja echipament complet, nu ratează nicio iarnă, abia aşteaptă prima zăpadă, iar eu…eu am doar hainele de munte pe care mi le-am cumpărat pentru trekking. 🙂

DSC00845 DSC00846

Acum doi ani am căzut cam tare pe o pârtie unde zăpada mai mult lipsea, mi s-a înfipt schiul într-o rădăcină şi am aflat preţ de câteva secunde cum e să zbori. M-am panicat şi m-am oprit, a doua zi am plecat acasă.

Anul trecut eram hotărâtă să-mi iau o vacanţă la schi, cu instructor cu tot, dar socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea de la spital. (iar înainte de operaţie am avut absolut toate weekendurile ocupate cu X Factor)

Aşa că asta e şansa mea cea mare! Săptămâna viitoare (22-27 ianuarie) voi pleca la Păltiniş împreună cu un grup entuziast de bloggeri (Cristian ManafuAlexandru TunaruAdrian CiubotaruAndrei DobraOltea ZamboriRăzvan BaciuAndrei Zdetovețchi şi cei doi organizatori, Toma Nicolau & Bogdan Brylynski). Acolo vom avea un program intensiv de antrenament, ca să ne împrietenim (mai) bine cu schiurile. 🙂

Motivul pentru care scriu acest articol e următorul: mai sunt 2 locuri libere, scoase la concurs de Staropramen, pentru alţi bloggeri care vor să vină cu noi şi să înveţe să schieze. Aşadar:

Scrie pe blogul personal un text despre experiența ta cu sporturile de iarnă. Motivează de ce vrei să înveți să schiezi. Se punctează spiritul, creativitatea, originalitatea și limba română vie și nevătămată. Include următoarea frază în subsolul textului și anunță-l pe Toma Nicolau că ai scris, printr-un comentariu la articolul lui!

Text înscris în concursul #schiem, prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinișului și Buonavista.

Grăbeşte-te! Toma va anunţa câştigătorii pe 17 ianuarie!

 parang 008 parang 023 parang 039 parang 049