LinkedIn a scos acum un an o hartă simpatică și-un top al celor mai căutați angajatori, bazându-se pe interacțiunile celor +175 mil. utilizatori de-atunci. Prima poziție era (și este în continuare) ocupată de Google. (citez: „New this year are three wellness centers and a seven-acre sports complex, which includes a roller hockey rink; courts for basketball, bocce, and shuffle ball; and horseshoe pits.”, printre altele)

Pe locurile II și III erau Apple și Microsoft, după care urma Facebook:

employer in demand 2012

Anul acesta, topul realizat de LinkedIn arată puțin altfel. Sigur, Google e tot pe locul I, dar e urmat de Apple, Unilever, P&G, Microsoft, Facebook, Amazon, PepsiCo, Shell și McKinsey & Company.

În caz că vă întrebați, cele mai mari companii ca număr de angajați par să fie, în ordine: IBM (400.599 angajați), HP, Accenture, Deloitte, GE (165.441 angajați).  (această afirmație se bazează doar pe numărul angajaților care au declarat public pe LinkedIn că lucrează pentru una din companiile menționate)

Acestea fiind zise, părerea mea e că atâta timp cât devii dorit ca angajator, ți-e mai ușor să angajezi oameni capabili. Cumva, vin singuri spre tine. 🙂

PS: Ținând cont de invazia recentă de filme care ilustrează faimoasa Silicon Valley (The Social Network, The Internship, Jobs), nu e o surpriză faptul că Google, Apple și Facebook sunt în top 10 cele mai dorite companii din întreaga lume. Pe când un film despre munca la Microsoft? Vreun regizor român doritor? Nu de alta, dar ar fi un film și despre români. 🙂