Două săptămâni cu noduri în gât

Pe la începutul anului, când mama intrase în febra Like-urilor pe Facebook (dădea Like la aproape orice scriam/făceam eu), m-am întrebat în sinea mea dacă tata îmi citeşte blogul. Mi-ar fi plăcut s-o facă, dar n-aş fi îndrăznit să-i cer eu asta, aş fi vrut să vină de la sine.

Motiv pentru care nici azi nu ştiu răspunsul la această întrebare, dar bănuiala mea e că n-a citit niciodată mai mult de 5 articole. Deci, oricum ar fi, probabil n-o să citească niciodată articolul ăsta.

**

Au trecut două săptămâni şi tot în comă profundă e. Mă întreabă zilnic cel puţin 10 oameni cum se simte tata, iar eu aproape nu am niciun răspuns. (Nu mă deranjează întrebarea, m-ar deranja probabil mai tare să nu întrebe, dar e al naibii de enervant să dai din umeri, neputincios.) Pur şi simplu aşteptăm. Conform doamnei doctor care-l îngrijeşte, noi aşteptăm o minune şi dânsa nu are ce să ne spună mai mult. Depinde doar de el şi de şansa lui.

**

Ştiu că nu trăim veşnic, dar… nu m-am gândit niciodată (pănă acum două duminici) ca tata ar putea muri la vârsta asta. Nu mi-am imaginat nici că o să apuce 100 ani, dar eram convinsă că o să fie prezent la nunta mea (de care mă tot întreabă de vreo 2 ani) şi că o să le cumpere îngheţată copiilor mei care-i vor strica pereţii casei nou-construite…

Aşa că vreau să-l găsesc pe verandă, la bătrâneţe, ca să-i aduc ciocolată scumpă din vreo călătorie şi să ne uităm împreună bucuroşi pe fotografii. Vreau să le povestească copiilor mei din tâmpeniile pe care le făceam când eram mică. Vreau să joace “toci” şi “tabinet” şi “război” cu ei, la fel cum am făcut eu cu bunica. Eventual cu cărţile tocite ale bunicului, cu femei dezbrăcate. Vreau să-l aud iar la telefon cum mă întreabă “Ce face fiica rătăcitoare?” Şi mai vreau să-mi păstreze şi la anu’ cireşe din pomul care face doar o mână de cireşe…

 

“Nu de moarte mă cutremur…ci de veşnicia ei.” (Alexandru Vlahuţă)9 Responses to “Două săptămâni cu noduri în gât”

 1. Alina says:

  Iti doresc sa il insotesti pe tatal tau in aceasta calatorie cu pace si iubire, oriunde va trebui sa ajunga el.
  Cumva, va fi bine. Vei fi bine. Veti fi bine.
  Te imbratisez!

 2. spanac says:

  si nici nu prea as avea ce sa-ti zic sa te simti mai bine.
  texte de genul “fii tare”, “ivi va reveni” sunt auzite de prea multe ori. pot intreba ce s-a intamplat?

  in alta oridine de idei, vorbeste cu el. stiu, suna al naibii de ciuda, poate o faci, insa ajuta. zic si eu ce-am auzit.
  stiu prin ce treci din pacate…
  ai grija de el, si Dumnezeu va avea grija de amandoi sa fie bine…

 3. In fiecare an va avea o mana de cirese numai pentru tine…Indiferent de ceea ce se intampla in planul fizic, va fi mereu cu tine, in inima si in sufletul tau. Si daca e sa fie, si daca asa este scris, va veti uita impreuna la fotografiile mult dorite. Sunt lucruri care nu depind de noi, important e sa facem tot ce putem cu cele pe care le putem controla. Multa sanatate si putere de a trece peste greutati!

 4. Multumesc Alina, Monica si Spanac.

  @Spanac, am povestit in articolul anterior, a facut brusc edem pulmonar si apoi cand a ajuns la spital a intrat in stop cardiac; din fericire l-au resuscitat, dar din cauza ca inima a stat cel putin 12 minute fara oxigen acum e in coma, edem cerebral.

 5. Sanatate, tinem pumnii sa isi revina! Si eu zic sa ii vorbesti, nici nu am o explicatie logica pentru asta, dar cred ca e genul de apropiere care l-ar putea ajuta. Trimitem good vibes si hugs, sa va dea Domnul putere!

 6. frmshk says:

  veșnicia și… ireversibilitatea. 🙁
  e trist, dar și tristețea face parte din viață.
  gânduri bune pentru tine, pentru voi, pentru tatăl tău! sper să fie bine.

 7. Daniela says:

  Gandindu-ma la cazul tau, i-am spus tatalui meu zilele trecute ca si el si mama sunt, pentru mine, nemuritori. Nu pot sa ma gandesc la ei altfel…

  Multa putere tatalui tau!

 8. Tomata says:

  tu, Elena, eu abia acum ajung sa citesc despre starea tatalui tau. am fost asa de prinsa cu altele, ca am ignorat aproape tot ce inseamna online, mai putin munca mea. vreau sa stii ca ma gandesc la tine si ca stiu prin ce treci si daca ai vreodata nevoie sa vorbesti cu cineva, sunt la un mail sau la un telefon distanta.

  multa sanatate tatalui tau. te imbratisez

 9. @Andreea, cand citeam articolele tale imi parea tare rau pentru tine si pentru pierderea ta, dar nu stiam exact cat de rau e si inca aveam impresia ca ‘n-o sa mi se intample mie’. Din pacate s-a intamplat. Tatal meu a decedat miercurea trecuta, asa ca acum inteleg mai bine.

Leave a Reply

css.php