Acum vreo câteva săptămâni m-a sunat Iulia-Emilia Ioniţă, din ASER (Asociaţia Studenţilor Economişti din România), cea care coordonează ediţia de anul acesta a proiectului  „Dream Big„. M-a invitat să moderez conferinţa „Poveşti de succes” şi eu am aceeptat fără ezitare. Am acceptat fiindcă numai eu ştiu cât de emoţionată sunt când trebuie să vorbesc în faţa unui public, dar vreau să evoluez, poate cândva chiar o să trec peste teama asta. La fel cum am trecut peste emoţiile unui telefon cu un potenţial sponsor.

Despre „Dream Big” am mai scris în 2010, atunci am avut un rol cât de cât important, în echipa care a implementat prima ediţie a proiectului. Două luni de muncă care a fost la final apreciată.

Bun, revenind la conferinţa de azi, mă întreb de cel puţin o săptămână care sunt caracteristicile unui bun moderator? Ba chiar am vrut să scriu pe blog despre asta, să vă întreb şi pe voi.

Cursuri pentru speakeri/traineri buni se tot practică, dar pentru moderatori n-am auzit.

540856_10151567831179439_1030703297_n

Cred că e  important în primul rând ca moderatorul să-şi cunoască invitaţii. Ideal ar fi să lucreze în acelaşi domeniu cu ei, să aibă ceva în comun, ca să poata relaţiona şi să pună întrebări bune. Eu îmi făcusem temele de-acasă, îi ştiam pe invitaţi de câţiva ani buni, dar am căutat oricum pe internet să văd ce-au mai făcut în ultima vreme. Cu toate acestea, domnul Dragoş Anastasiu m-a cam intimidat azi, prin simpla prezenţă (nu cred că am lăsat să se vadă, dar aşa a fost)

881916_10151569450969439_248703484_o

(fotografia aceasta am primit-o şi printată la finalul conferinţei, a fost o surpriză tare plăcută! Mulţumesc ASER!)

Deci, ce părere aveţi? Ce atribute ar trebui să aibă un moderator bun?