Săptămâna trecută văzusem la Victoriei un billboard cu teasing pentru noul catalog IKEA și mi-am zis: „Abia-l aștept!”. Când am văzut însă că la final de sezon patul pe care l-am cumpărat cu două luni în urmă e acum redus cu 380 de lei (cât un bilet de avion dus-întors, luat din timp, spre o destinație din Europa! :P), m-am ofticat un pic. Dar trecem peste; în noul catalog IKEA, lansat astăzi, sunt 217 produse ale căror prețuri au scăzut în medie cu 18% și care sunt marcate cu simbolul „Preț mai mic”.

Catalogul IKEA 2015 aduce 328 de pagini de inspirație. Tema de anul acesta, „Aici încep zilele bune și nopțile liniștite”, ne propune să redescoperim acele zone din casă în care ne regăsim confortul și ne reîncărcăm bateriile în fiecare zi: dormitorul și baia. (pentru mine balconul are un rol cel puțin la fel de important vara asta, dar fie) Coperta prezintă imaginea unui dormitor, privit pe parcursul unei zile, de la răsărit la apus, iar pe fundal un peisaj citadin, care ar putea, oarecum, să se regăsească oriunde în lume.

Catalogul IKEA 2015

Catalogul IKEA 2015 în lume

  • al 64-lea din istoria retailerului de mobilă
  • 32 de limbi
  • 21milioane de copii
  • 4de țări
  • 328 de pagini de inspirație
  • Prețurile includ TVA, sunt maxime și sunt valabile 1 an de zile
  • „Where the Everyday Begins and Ends” 
  • „Donde empieza tu día a día.” etc.

Catalogul IKEA 2015 în România

  • 905.000 de cataloage vor fi distribuite în mânerul ușii sau în poartă, în București, Pitești, Ploiești și împrejurimi, în intervalul 18 august – 7 septembrie
  • Aici încep zilele bune și nopțile liniștite

În întâmpinarea noului Catalog, IKEA România a lansat și serviciul de comenzi online cu livrare la domiciliu în toată țara, prin curier rapid. (valabil pentru aproximativ 70% din produse – bucătăriile, care necesită planificare şi măsurare prealabilă, şi produsele fragile (sticlă, ceramică, becuri, plante naturale etc.) nu sunt disponibile pentru comenzi online) #MomIsHappy Prețul achitat este alcătuit din prețul la raft al produselor, la care se adaugă 49 de lei – prețul de colectare pe comandă, indiferent de numărul produselor, și prețul de transport de 1leu/kg.

Acestea fiind zise, începând de azi (13 august), noul catalog IKEA e disponibil și în format digital, împreună cu harta interactivă a distribuției catalogului.

Cu ce mai vine nou catalogul? În mod evident, cu produse noi, care reprezintă aprox. 30% din total. So enjoy!

PS: La evenimentul de lansare din seara asta, cei prezenți au primit un catalog mult mai mare și mai greu (29×30 cm) și toată lumea a fost contrariată. Șoc și panică. „Cum o sa mai atârne catalogul pe ușile oamenilor?” Stați liniștiti, catalogul își păstrează forma din anii trecuți. 🙂