Probabil cel mai ieftin și mai util cadou pe care îl puteți face cuiva drag

Prin mai 2013, când mă plimbam prin cartierul japonez din São Paulo (cartierul Liberdade, cea mai mare comunitate japoneză din afara Japoniei), m-am oprit în fața acestei tarabe și-am testat câteva produse:

Sao Paulo_735

De fapt, un anume produs mi-a atras atenția, acesta:

Sao Paulo_736

Cred că prețul său era 20 reais (aprox. 27 de lei), dar nu l-am cumpărat fiindcă nu-mi imaginam cum aș fi putut să-i fac loc într-unul din cei 2 rucsaci pe care-i aveam cu mine pe continentul sud-american.

Prostia a fost că nici măcar n-am întrebat cum se numea.

Dar internetul face minuni, și odată ajunsă acasă, prietenul meu a reușit să afle cum se numește și să comande câteva. E vorba despre bokoma, acest instrument de masaj terapeutic pentru scalp. Pe unele site-uri românești costă doar 3 lei! Fascinant, cum un lucru atât de mic poate avea un efect atât de plăcut și relaxant.

Bokoma 1 Bokoma 2

3 lei! 3 bokoma la 10 lei! 🙂8 Responses to “Probabil cel mai ieftin și mai util cadou pe care îl puteți face cuiva drag”

 1. Pato Basil says:

  are din asta un bun prieten de al meu acasa la parintii lui, ma rog defapt ei au =)) si cand ii mai vizitez ma joc cu “dracia”, ca asa ii zic eu =))
  Sa stii ca e super, si chiar ma intrebam oare daca-l folosesc si fetele si chiar nu strica coafura…e smecher!

 2. @Pato Basil, cui ii pasa de coafura in momentele alea? 😛

 3. Pato Basil says:

  dar daca esti superficial :))? nu incerci =)) ca iti strici coafura 😀

 4. mara says:

  posed două bucăți. una am cumpărat-o din vamă acum câțiva ani cu 10 lei, una am primit-o cadou. sunt geniale.

 5. doru says:

  ar fi fost dragut daca intelegeam si noi (nestiutorii) cum se foloseste de fapt. A trebuit sa ma duc pe un alt search pentru a afla ca-i un instrument pentru masajul capului. N-am murit, dar as fi apreciat mai mult articolul daca m-ar fi scutit de treaba asta.

 6. @Doru, probabil ca ai dreptate; mie mi se parea evident, pentru ca stiam despre ce-i vorba. Voi fi mai atenta pe viitor, mersi pentru feedback.

 7. Alex says:

  Detin si eu una si pot sa spun ca este geniala ”nebunia” asta.Eu am o reactie foarte ciudata si amuzanta cand imi masez capul cu jucarioara asta,dar imi da o senzatie foarte relaxanta!Totusi sunt oameni care nu suporta masajul si se gadila :))

  @Doru: Pai daca scrie clar ” E vorba despre bokoma, acest instrument de masaj terapeutic pentru scalp.”

 8. dana says:

  Este suuuper! Am si eu unul acasa, a fost primit cadou, si a fost un cadou foarte apreciat 🙂

Leave a Reply

css.php