Duminica trecută pe vremea asta îl ascultam pe Alin la chitară, cu o geană pe pernă și o geană încă trează. Învelită-ntr-un sac de dormit (prea) subțire, cu 3 pături deasupra și-o cană de vin fiert la bord, mă pregăteam să dorm neîntoarsă, după un traseu de 13h30′ prin văi și pe creste. 

Sâmbătă plecasem cu noaptea-n cap spre Retezat, cu planuri mari de cucerit munții. 🙂

Pe drum ne-am tot oprit, am vizitat Sarmizegetusa Regia, vreo câteva benzinării și un supermarket, astfel încât am ajuns pe noapte la cabana Pietrele, cum nu-mi place mie.

În fine, duminică la 6.00 a sunat alarma. (da, există destui oameni anormali care duminica se trezesc de bunăvoie și nesiliți de nimeni la 6.00, ca să urce niște munți 🙂 )

Până ne-am pregătit noi rucsacurile de tură și până am mâncat, s-a făcut 7. Până ne-am mai întors, fiecare dintre noi, după câte ceva uitat în cameră (bețe de trekking, ochelari de soare, cremă de soare etc.), s-a făcut 7.20. La 7.30 am pornit, deci, pe traseul Cabana Pietrele (1480 m) – Valea Stânișoara – Culmea Lolaia – Vf. Retezat (2482 m) – Șaua Retezatului – Lacul Bucura (2040 m) – Șaua Bucurei – Vf. Peleaga (2509 m) – Valea Rea – Pietrele. 

DSC00439 DSC00430 DSC00429

După cum vedeți, am avut și soare de mai și zăpadă din iarnă. Dar vremea a ținut tare de tot cu noi. A început să plouă (cu grindină) fix în singurul moment în care aveam unde să ne adăpostim, sub cabana Salvamont de pe marginea lacului Bucura. În rest a fost perfect, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Și-am văzut și-o marmotă. Nu, pe bune, chiar am văzut o marmotă!

Mulțumesc frumos Irina, Dan, Tudor & Denisa pentru fotografii!