Prea suntem toți intelectuali, de parcă ar fi vreo rușine să fii sudor, strungar, lăcătuș, maistru mecanic auto sau legumicultor. Prea scoatem pe bandă absolvenți de facultăți fără viitor, când ar fi bine să-i încurajăm pe cei tineri să aleagă o meserie bine plătită, ca cea de sudor, de exemplu. (Știați că un sudor poate avea un salariu cu 50% mai mare decât cel al angajaţilor cu studii superioare?)

Ca să se dezvolte, România n-are nevoie doar de intelectuali autoproclamați, ci și de meseriași bine pregătiți, pasionați de meseria pe care și-au ales-o, pe care s-o practice cu încredere în ei și cu capul sus. Pentru asta, cred că e nevoie ca adolescenții de azi, viitorii meseriași de mâine, să fie înconjurați de modele de succes din domeniul care-i atrage, să li se acorde atenție și să li se vorbească pe înțelesul lor despre oportunități și eventualele bariere pe care le pot întâlni într-un domeniu sau altul.

Continuarea o puteți citi pe blogul Țării lui Andrei, aici.

#SustinRomaniaMeseriasa

PS: 90% din școlile profesionale au dispărut în ultimii 20 de ani, iar România resimte lipsa forței de muncă bine pregătite. Detalii despre campania România Meseriașă, și cum o poți susține, aici.