Bucharest City App – ghidul tău prin București

În sfârșit se aliniază și Bucureștiul cu celelalte capitale europene din vest! De astăzi avem și noi o aplicație pentru mobil, dedicată românilor, expaților și străinilor, tuturor celor care vor să aibă parte de o experiență memorabilă în vibranta noastră capitală.

Se numește Bucharest City App și e disponibilă gratuit în Apple Store (iOS) și Google Play (Android)

Bucharest City App - Vizual 1000x700

Dedicată tuturor celor care vor să se bucure de timpul petrecut în București, Bucharest City App este aplicația gratuită care aduce orașul pe smartphone-ul tău, cu informații exacte și personalizate despre orice activitate de timp liber: evenimente, restaurante, cafenele, pub-uri, cluburi, magazine, atracții turistice, spa-uri și multe altele, toate atent selecționate și actualizate în timp real.

M-am jucat astăzi puțin prin aplicație, mi-am pus memento-uri pentru evenimentele viitoare la care mi-ar plăcea să particip, am dat follow câtorva locații preferate (restaurante, cafenele, ceainării, cluburi, magazine etc.) și mă mândresc cu lista pe care am început-o: THINGS TO EXPLORE in Bucharest. Unele locuri populare (dar necunoscute mie) sau altele despre care nici măcar n-am auzit:

Screenshot_2016-01-25-23-54-32 Screenshot_2016-01-25-23-54-41 Screenshot_2016-01-25-23-59-30

La prima vedere, e un început bun. Cu siguranță este o aplicație utilă și cu siguranță e perfectibilă. Așa că feedback-ul nostru, al early adopter-ilor, este mai mult decât binevenit.

Încep eu cu ce-mi place: 

 • Că în sfârșit avem o astfel de aplicație complexă.
 • Design-ul e curat, intuitiv.
 • Cel mai mult îmi place că-mi arată direct distanța locației față de locul în care sunt. Deci, să zicem că am chef azi de-un restaurant mexican în București, sortez după “restaurant” și “mexican”, și următorul criteriu de decizie ar putea fi distanța față de locul în care mă aflu, dincolo de reviews.
 • Felicitări pentru lista cu farmacii permanente, chiar utilă! Pe viitor ar putea fi dezvoltată o zona mai amplă de Utilities (spitale, vulcanizări non-stop, cabinete stomatologice cu program extins etc.)

Minusuri, întrebări și posibile sugestii: 

 • De adăugat mai multe locații, din toate categoriile. (Dacă sunt proprietar de restaurant, cum fac să apară și restaurantul meu în aplicație? Dacă sunt user simplu și vreau să găsesc doar restaurante cu mâncare bună, cum vă asigurați voi (Eventur Group în colaborare cu Eventya) că restaurantele nasoale vor fi “îngropate”? Oare vor conta review-urile din aplicație, sau preluați review-urile din aplicații third parties (Facebook, Tripadvisor etc.)?
 • De uniformizat limba folosită. Îmi place că există un selector RO/ENG, dar dacă mă gândesc mai bine, mi se pare util pentru străinii care vin să poată citi review-urile localnicilor scrise în engleză. Dar oare ce veți face cu românii care vor lăsa review-uri în română?
 • De găsit o altă modalitate de afișare a hărții metroului. Momentan e doar o poză.
 • De puricat textele și corectat typos.
 • De văzut cât de des se actualizează evenimentele noi, cât de reușită va fi în timp zona de “handpicked events”
 • Atentie la tags, la adaugarea locațiilor noi, mai ales, ca să funcționeze bine și să fie ulterior relevantă sortarea.
 • Ce se întâmplă dacă dau follow mai multor locații, voi primi push notifications?
 • De adăugat un tutorial de folosire a aplicației la potențialul ei maxim

Sincer, sunt foarte curioasă cum va evolua aplicația în următoarele 6 luni și după. Dar am încredere în Dragoș Asaftei și Alex Filip, sunt convinsă că vor face treabă bună! Voi? (SUCCES și spor să aveți!)4 Responses to “Bucharest City App – ghidul tău prin București”

 1. Bună, Elena!

  Îți mulțumim frumos că ai folosit aplicație și că ne-ai trimis tot acest feedback. Ne e tare util.

  Am să revin aici cu răspunsuri la întrebările/precizările tale:
  1. Urmează să fie adăugate tot mai multe locații. Scopul, însă, nu e să fie doar un număr foarte mare de locații, ci un număr mare de locații atent selectate, în care merită să mergi.

  2. Lucrăm intens la uniformizarea limbii. Momentan Evenimentele sunt cele pe care le-am publicat doar în română. Motivul e foarte simplu. Estimând că în jur de 15% din utilizatori vor fi străini – mulți dintre ei cu o durată de ședere de un weekend – am prioritizat publicarea evenimentelor în română, urmând să definitivăm procesul prin care ele vor fi bilingve, ca restul conținutului.

  3 & 4. Așa o să facem! Mulțumim! 🙂

  5. Lista cu Handpicked events, evenimentele săptămânii, se actualizează în fiecare luni. Totuși, evenimente noi apar în permanență în aplicație. Lista completă este în „All Events”, iar din această listă sunt selectate cele care ajung în „Evenimentele” săptămânii.

  6. Mulțumim!

  7. Dacă dai follow, vei primi notificări de tip push sau doar inapp (poți selecta când dai follow) atunci când apar evenimente sau oferte noi în dreptul locației.

  8. Mulțumim!

  În legătură cu rating-ul, momentan listele sunt ordonate după proximitate. Îți sunt afișate cele mai apropiate locații. Însă poți alege să ți le ordoneze după rating, iar atunci locațiile cu cele mai bune recenzii vor fi întotdeauna primele. Vom funcționa doar după sistemul propriu de rating și recenziile lăsate de utilizatori, iar în acest fel vom lucra permanent la afișarea listelor în așa fel încât rating-ul să aibă un impact din ce în ce mai mare.

  Mulțumim tare mult, Elena! 🙂

  Promitem să revenim cu vești în următoarea perioadă!

 2. […] Bucharest City App au lansat Bike Zone – Categorie nouă dedicată bicicliștilor! Veți găsi mai bine de 30 de magazine și service-uri de biciclete, toate centrele de închiriat din București și localurile bike friendly. Iar pentru turiștii străinii, dar nu numai, au pregătit un itinerariu perfect de parcurs cu bicicleta: din Herăstrău și până-n Centrul Vechi. […]

 3. […] Bucharest City App au lansat Bike Zone – Categorie nouă dedicată bicicliștilor! Veți găsi mai bine de 30 de magazine și service-uri de biciclete, toate centrele de închiriat din București și localurile bike friendly. Iar pentru turiștii străinii, dar nu numai, au pregătit un itinerariu perfect de parcurs cu bicicleta: din Herăstrău și până-n Centrul Vechi. […]

Leave a Reply

css.php