Pe un vârf de deal pe care flutura triumfător tricolorul României, cu doar o zi înainte de Ziua Drapelului, s-a desfășurat anul acesta prima ediție a unui festival folcloric, un festival al haiducilor. Sau, altfel zis, un festival al verii și al bunei dispoziții.
O campeneasca ca pe vremea haiducilor, cu mancare aburinda la ceaun si bautura rece, cu muzica pentru sufletele care iubesc libertatea si nu in ultimul rand, cu spectacole cu cai frumosi. Frumosi si nabadaiosi!
Atracția principală a fost spectacolul oferit de dresorul Miron Bococi. După mai bine de 13 ani în care de talentul său s-au bucurat spaniolii, maramureșeanul a fost invitat anul acesta pentru prima oară să susțină și în România două spectacole cu cai, iar unul dintre ele ne-a încântat pe noi la Haidook Summer Fest.
Miron n-a venit singur, i-a adus cu el și pe Guillem Fernàndez Valls, actor de televiziune spaniol, coordonatorul bătăliilor din cel de-al șaselea sezon Game of Thrones și pe Yannis Madrid, un spaniol autentic cu nume de grec, îmbrăcat în ie populară românească. 🙂
(fotografiile de mai sus le-am făcut în manej la Potcoava, la antrenamentul oficial pentru ziua spectacolului)
(fotografiile de mai jos sus fix din ziua spectacolului oficial, când am avut parte și de muzică live și de volteo)
Ceea ce face Miron cu caii e pur și simplu senzațional și mă simt privilegiată că am avut parte de-un asemenea spectacol. E de văzut. M-aș duce în Barcelona doar ca să-l mai văd pe Miron și-n alte spectacole, cum vorbește cu caii pe limba lor. „Vrăjitorul de cai”, cum a fost el numit, nu e doar un clișeu.
Revenind la festival în sine, caii lui Miron n-au fost singurii prezenți. Iată:
(poza asta am furat-o de la Dan)
Iar caii de la Potcoava, aceste frumoase exemplare din rasa Haflinger, au făcut plimbări cu doritorii cam toată ziulica.
Mâncarea a fost multă și bună. La ceaun desigur. Iar berbecuțul s-a remarcat printre preparate, mai ales c-am aflat că fusese tăiat cu o zi înainte.
Activitățile au fost variate, n-am reușit să le încerc chiar pe toate: tras cu arcul, tir sportiv, tiroliană, fetele nemăritate din zonă care s-au luat la întrecere pentru titlul de cea mai bună plăcintăreasă din Runcu, concerte (Mihai Mărgineanu, trupa Haiducii) ș.a.
Copiii se jucau de-a hoții și vardiștii pe baloții de paie, domnițele stăteau la soare, domnii se bucurau de-o bere rece.
Eu? Eu am stat toată ziua pe dealul festivalului, într-o relaxare totală. Doar din când în când mai făceam câte-o tură cu bicicleta, primprejur, cu Alex.
(mulțumim, Ina, pentru foto!)
Apusul soarelui ne-a prins tot pe deal, ultimii haiduci. Iar de vă întrebați ce e cu filmarea asta, ei bine, da, dansam și filmam, pe muzica lui Mărgineanu. Mă simțeam ATÂT de bine.
Locația precisă: satul Brebu, comuna Runcu, județul Dâmbovița, pe Vârful „la In”.
Organizatori: Asociația Ride Wild Carpathia, cu sprijinul Primăriei Runcu, al Consiliului Local Runcu și al Consiliului Județean Dâmbovița. Cu sprijinul logistic oferit de Potcoava.
Acest festival l-am descoperit în cadrul infoturului “#RomâniaAutentică: călărie și relaxare la Potcoava” organizat de Turism Market și Potcoava, în parteneriat cu Romanian Art & Craft.
2 comentarii