Roma e unul dintre cele mai frumoase orașe pe care le-am vizitat. E muzeu în aer liber, pur și simplu mergi aiurea pe stradă și dai de clădiri impunătoare la tot pasul. Sunt sculpturi și picturi la fiecare colț de stradă. În alte orașe o catedrală ca Basilica San Giovanni dei Fiorentini ar fi fost atracția principală, iar în Roma treci pe lângă ea și ai toate șansele să nu o remarci, deși e imensă.

roma

Roma e un oraș în care istoria unei civilizații ți se dezvăluie treptat, dar trebuie să fii pregătit să o cunoști. Și când zic asta nu mă refer la meditații sau incantații sau citit tratate despre cultura și civilizația romană. Ci la faptul că trebuie să ai încălțămintea potrivită! Capitala Imperiului Roman are multe străzi pietruite și zone denivelate, mai ales în jurul ruinelor antice. De aceea îți recomand să îți alegi cu atenție încălțămintea, că să poți să te plimbi ore în șir fără dureri în talpă. Tocuri? Uită-le acasă!

Eu am plecat cu o singură pereche de pantofi sport. Și-a fost bine, dar decembrie fiind, oricât de 15 grade sunt în Roma, uneori mi-a fost un pic rece la picioare.

roma-2

Așa că la întoarcere m-am hotărât să-mi caut ceva mai potrivit de încălțat pentru următoarea călătorie și-am ajuns pe eMAG, unde-am dat peste această pereche de bocanci bej, Roadsign, la 169 lei.

ghete

Și cum pierdeam eu așa vremea pe net, mergând din pagină în pagină, am ajuns să-mi încropesc o întreagă ținută perfectă pentru o zi în Roma sau în oricare alt oraș european de vizitat într-un weekend. Am găsit, spre exemplu, această geantă încăpătoare și mai ales frumoasă. Din piele. 346 lei. Scumpuță, dar mai ales frumoasă. 🙂 Potrivită pentru o „fiică rătăcitoare”.

geanta-crem-de-dama-nucelle

Apoi am dat de o pereche simplă de blugi Lacoste, indigo, cu o croială dreaptă și talie normală, la 199 lei. Nimic extravagant, sobri și ușor de asortat.

blugi-lacoste

Și un pulover tricotat, destul de prea roz pentru gustul meu, dar parcă merge.

pulover-oversize

Puse la un loc, arată cam așa ceva:

colaj-haine

Dar mi-au mai plăcut și:

Cămașa din chambray albastru decolorat cu dungi Camille Pepe Jeans London, 239 lei

camasa-chambray-albastru-decolorat

Pulover maro, cu decolteu in V, 60 lei

pulover-maro

Pardesiu în nuanțe de maro Nordic Vila, 369 lei

pardesiu-in-nuante-de-maro-nordic

Poncho multicolor cu franjuri, 110 lei

poncho

În orice caz, după această călătorie am ajuns la concluzia că-mi trebuie și un acumulator extern cu o capacitate mai mare. Sau un telefon nou cu baterie care să țină mai mult de câteva ore. Dar cred că bateria externă e mai ieftină 🙂 Asta din imagine e de 10000 mAh și costă 100 lei. Și probabil găsesc chiar mai bine de-atât. 😉 Mai ales că nu-mi place rozul atât de mult precum pare.

acumulator-extern

Gata, hai c-am procrastinat destul. Vă rog, rețineți: fără tocuri la Roma! Încălțămite comodă. Talpă joasă.