Cu doar două săptămâni în urmă fusesem la Bâlea și aproape că era să nu mai plecăm de-acolo. Dăduse zăpada peste noapte și ne-am trezit cam așa:

Ieri, însă, de sus de pe traseu lacul Bâlea se vedea așa:

Ca să-nțelegeți mai bine diferența de temperaturi, am să folosesc aceste două imagini făcute aproximativ din același unghi pe Transfăgărășan:

Și fiindcă ne-a plăcut atât de mult vremea de ieri din Făgăraș, am ales un traseu numa’ bun pentru lenevit la soare: de la refugiul Bâlea Tunel am urcat pe triunghi albastru spre Vânătoarea lui Buteanu, la 2.507 m. N-aș ști să vă zic exact cât durează traseul în mod normal, noi l-am făcut dus-întors în 5h30′, cu tot cu (multe) pauze de bronzat și admirat lacul Capra.

Noi l-am numit traseu de obosiți. Am parcurs 17,120 de pași în total. Mai mulți am făcut cu mama în excursie. Dar poate și d-asta a fost frumos. A fost fix ce-aveam nevoie. Toamnă cu soare de vară și râsete cu voie bună. 

Mulțumim, Dănuț, că ne-ai reunit din nou. Și că ne-ai gătit cea mai bună plăcintă cu dovleac și scorțișoară, pe care ai scos-o din rucsac la momentul ăl mai potrivit, cum numai tu știi.

PS: Vă recomand cazarea de la refugiul Bâlea Tunel, pe partea argeșeană a Transfăgărășanului, fix înainte de intrarea în tunelul de la Bâlea Lac. Cabanierul (Emil) ospitalier, cazarea decentă (26 de paturi în 2 camere) cu 35 lei/noapte, mic-dejun al campionilor cu 15 lei, cina = 30 lei. Căldură din belșug, mâncare bună, toaletă curată (fără duș), generator seara. Probabil că prețul vi se pare mic. E comparabil cu prețul de la alte cabane, dar condițiile mi s-au părut mult mai bune față de alte cabane experimentate de mine. Paturile sunt suprapuse, dar extrem de mari. Si lenjeria curată. Telefon: 0744.31.32.07