“Progresam si uitam sa fim fericiti,
ingropam bucurii intr-o mare de biti.
Nu te mai poti ascunde, esti mult prea conectat
Nu mai poti sa fii singur, esti identificat
Nu mai poti sa refuzi, nu te lasa sa crezi
Te invata sa-ti cauti iubirea pe net
Viata este viteza!
Nu mai poti sa te opresti.
Te strivesc cei din urma daca incetinesti!
Cineva sa opreasca invazia de biti!
Cineva sa ne faca din nou fericiti…

Fericire-i cand iarba apare,
Fericirea e ca raza de soare
Intra in cort si iti mangaie fata
Aerul sarat
Fericire-i o sticla de vin,
Fericire e cerul senin,
Intr-o zi in care ai hotarat
Sa alergi pe camp…
Fericire-i cand puiul de om
Vrea in brate si moare de somn
Fericire-i cand frunzele cad
La un picnic in parc…
Fericire e cand iti-amintesti
Cat de fericit esti cand iubesti
Fericire e cand dormi tu la ea
Chiar pe canapea…
Fericire e cand tatal tau
Te invita la el in birou
Si deschide o sticla de bere
Prima bere din..viata ta!”
Fericire ( by Vama Veche )

Imi plac mult versurile acestea, pentru ca transmit ceva: ne reamintesc sa ne bucuram de lucrurile marunte si sa descoperim fericirea acolo unde ne asteptam mai putin sa o gasim: in metrou cand un copil ii cedeaza locul unui adult (din proprie initiativa!), de 8 martie cand ii oferi din toata inima un cadou mamei tale, la facultate cand profu’ te felicita pentru ideea ’geniala’ de proiect, la chioscul de ziare cand apuci ultimul exemplar din Colectia Enciclopedica de luna aceasta, in drumetie pe munte cand atingi varful cel mai inalt din masivul respectiv, in statia de ratb cand alergi dupa autobuz si chiar reusesti sa te urci, la Carrefour cand prinzi loc la o casa la care nu e o coada kilometrica, la concert la Vita de Vie cand reusesti sa dai palma cu Adi Despot, la cafeneaua X cand primesti un autograf de la nu stiu ce vedeta de top, etc. ( a se mentiona faptul ca etc. se foloseste atunci cand habar n-ai sa continui )

Se spune ca fericirea e o floare rara. Eu insa nu cred asta. Mi se pare pur si simplu ca nu toti oamenii au invatat sa o culeaga. Si in mod cert, nu exista o reteta a fericirii! Atunci, de ce se inghesuie omul sa afle ce reprezinta fericirea pentru aproapele sau? Pentru romani chestia asta e tipica, ca se aplica proverbul cu capra vecinului, dar oare si celelalte popoare fac la fel ?

Chiar daca Freud proclama la inceputul secolului trecut intangibilitatea fericirii, eu inclin sa cred ca fericirea exista in fiecare intr-o anumita masura si ca depinde doar de noi sa o interpretam in mod corect. Fericirea o primim in doze: unele de 250 ml, altele de 16 l . Tu ce cantitate cumperi astazi din hypermarket ?

Cu drag,

Ela