In ianuarie am revenit la scrisul pe blog, desi la inceput n-am fost prea activa, probabil datorita sesiunii din iarna. Am mers atunci la Laser Tag, desi cunosteam doar vreo 3 oameni; dar i-am intalnit pe Ciops, Etherfast, Gabi Macovei, Sorin Rusi, Lucian Marin, Ionut Bunescu, Cabral(?).

In februarie am mers cu o parte din gasca ASER in Amsterdam, iar la intoarcere am intrat in paine cu proiectele( Job&Intern Days, Asertiunea, Akademics, Changemakers, etc )

In martie am scris Stirile mele de la ora 17.00. Uitandu-ma acum pe acest articol am inteles cand s-a produs declicul meu pentru destinatia Portugalia. 🙂 Si tot in martie am participat la RoBlogFest, unde i-am cunoscut pe Zoso, pe Visurat, pe eCostin, pe Raluxa, pe Pyuric, pe Sorin Tudor, pe Jeg si pe multi altii. Inteleg acum ca luna martie a fost un inceput pentru mai multe lucruri ce aveau sa vina.

In aprilie am participat la multe evenimente. Am fost la CNSC unde am castigat premiul I pentru rezolvarea unui brief de creatie pentru o marca de bere. Apoi a fost Akademics. Apoi am fugit intr-o noapte la mare, cu un microbuz cu prieteni. Apoi i-am dus pe ai mei la teatru la controversata piesa „Omul perna„. Apoi au fost Olimpiadele Comunicarii, dar din pacate am participat doar la conferinte.  Tot atunci am scris si prima recomandare pe CeRecomand.ro

Pentru prima oara am petrecut 1 mai la mare. Apoi am mers la Amfiteatrul Deschis, unde am interactionat pentru prima oara in realitate cu Adi Ciubotaru si Andrei Rosca. Tot in seara aceea am mers si la Noaptea Muzeelor sa vad cum sta treaba. Pe 20 mai am umblat pe strazile Bucurestiului alaturi de o gasca de oameni faini, oferind Imbratisari Gratuite. Apoi am scris vreo 2-3 posturi cum mi-ar fi placut sa fie mai multe pe blogul asta: legatura dintre logistica si bloguri, brand = marca? si un articol ce mai tarziu avea sa-mi aduca 2 prieteni, fara ca eu macar sa banuiesc. Tot in mai am cunoscut-o si pe Bogdana Butnar, la ea acasa, adica in sediul McCann.

In iunie a aparut revista Asertiunea, la care eu am fost Junior Project Manager si datorita careia am invatat multe. Printre altele am scris primele mele guestpost-uri, la invitatia lui Gabi si a Simonei.  Tot atunci am scris 2 articole fiindca im doream sa particip la primul BlogTrip. Am participat si la Net Start-Up. Apoi, dupa sesiune, am fost 2 saptamani in Germania, la prietenele mele plecate cu Erasmus in Trier. Apoi au urmat Bookfest si Bikewalk, doua evenimente unde m-am intalnit cu foarte multi bloggeri. Tot atunci l-am intalnit pe Chinezu, iar Iulian Comanescu mi-a semnat cartea pe care o castigasem la Tweetika. Apoi am facut paine in forma de „happy face”, la invitatia lui Sorin Rusi, in atelierul Violetei. Alt eveniment care mi-a adus prieteni noi. Apoi a urmat SUPER BLOGTRIP, unde l-am cunoscut pe Oradeanul, pe Tudor Galos, pe Roxana Radu dincolo de aparente, intreaga echipa FTW si pe o parte din utilizatorii platformei.

Iulie a inceput cu RoTweetMeet, unde l-am cunoscut pe Alex Seremet si i-am ascultat cu placere pe ceilalti invitati, si  cu un film 6D la Liberty Mall. Imediat dupa aceea am plecat la cea de-a doua editie a MONTANIADEI, de promovarea caruia ma ocupasem. Weekendul a fost superb si am avut in sfarsit onoarea sa-l cunosc pe Alex Conu, un fotograf fantastic. Apoi a urmat prima editie a „OPTIMISM„-ului, unde am cunoscut-o pe Nina Costea. Dupa care a venit BeerTweetMeet, o nebunie de petrecere, unde l-am cunoscut pe Copolovici si pe cei de la Millenium, in frunte cu BTO . Apoi am mers la Sibiu la Conferinta Marketing 24/7, despre care am scris si aici. Am avut ocazia de a petrece timpul cu Luiza Popa, Ciprian Gavriliu, Alex Gavriliu, Doru Panaitescu, Ionut Oprea, Marius Deak, Gina Ster, Ioana Anescu, Alex Visa, Mugur Frunzetti, Krumel, s.a. Imediat dupa Sibiu, am plecat cu o parte din gasca de acolo in Bulgaria la BLOGARIA 4×4, la invitatia lui Calin Fusu. Acolo i-am cunoscut pe Denisa, pe nevasta lui Arhi, pe Tudor Totolici, pe Marius Sescu si pe Mircea Scarlatescu. La finalul lunii am ajuns iar la mare, pentru 2 zile, iar apoi am plecat in delta, cu rucsacul in spate. ( POZE, POZE ).

Dupa aventurile din delta, in august m-am trezit moderator pe FTW. Apoi m-am plimbat cu Corina Georgescu pe la muzeele din Bucuresti, cu Virgi pe la petrecerile cu studentii Bucharest Summer University si apoi am plecat din nou cu rucsacul in spate catre varful Moldoveanu (vezi si aici). Catre finalul lunii s-a intamplat minunatul INTERNSHIP 2.0, despre care puteti citi aici.

Septembrie a inceput cu primul party FTW si cu Soup Nights, un proiect caritabil marca Tara Duveanu, unde am intalnit o parte din twitteristii pe care ii stiam doar virtual ( Zappy, Andy si Simona Mihail, Sabina Cornovac, Vlad Petreanu, Dororai, Oliver Simionescu). Pe 1 septembrie am publicat pe pr365.ro articolul meu cu cele mai multe comentarii. Pe 5 septembrie mi-am mutat scrierile de pe pleiada.wordpress.com pe acest blog simpatic. Pe 9 septembrie am participat la lansarea cenaclului RECITIRI, unul dintre proiectele stagiului III al internshipului initiat de Sorin Tudor. Iar apoi mi-am petrecut ultimele zile in Romania, alaturi de prieteni, incercand sa-i revad pe toti. Imi aduc aminte de-o petrecere din Lacu Sarat( Braila ), cu o parte din colegii de liceu. Pe 15 septembrie am plecat in calatoria spre Portugalia, unde ma gasesc si acum, in momentul in care scriu aceasta retrospectiva.

Octombrie a fost prima luna propriu-zisa ca student Erasmus si poate si cea mai frumoasa. M-am obisnuit cu portugheza, cu mancarea delicioasa de la cantina, cu PRAXE-ul, cu petrecerile non-stop si m-am adaptat la grupul de studenti internationali pe care il formaseram in Bragança. Tot atunci am facut si prima excursie in Porto, un oras adorabil. Din pacate, am fost alaturi doar de la distanta de colegii ASER-isti care s-au ocupat de noua recrutare. Tot atunci a aparut un interviu cu mine pe Hotcity si am scris un articol foarte drag mie. Apoi am avut un moment de slabiciune, de dor de casa, dar mi-am revenit scriind un ghid pentru proaspetii utilizatori de twitter. Totul s-a terminat cu cel mai tare Halloween party.

In noiembrie am inceput cursurile de portugheza, dupa lupte seculare… Apoi am participat la primul festival al castanelor, unde am mancat castane, am baut lichior de castane, am mancat gem de castane si am cumparat si pentru acasa, pentru iarna friguroasa ce avea sa vina. Pe 19 noiembrie am plecat intr-o frumoasa calatorie spre Londra, apoi spre Reading & Oxford, apoi spre Faro si in cele din urma in Barcelona (ziua 2, ziua 3, ziua 4, ultima parte) , culminand cu o alta vizita in Porto, unde am fost si la vot.

Calatoria mea pe care am efectuat-o in mare parte singura a durat aproape trei saptamani, iar cand m-am intors in Braganca in decembrie m-am apucat direct de proiecte pentru facultate. Pe la jumatatea lunii am avut un moment in care am simtit nevoia sa spun lumii ca-s romanca si ca imi pare bine. Apoi v-am demonstrat ca si-n Portugalia ninge! De Craciun am facut sarmale pentru prima oara si fara sa va mint va spun ca au fost tare apreciate, atat de romani, cat si de studentii Erasmus cu care am petrecut pe 25 decembrie. Sfarsitul de an l-am petrecut in Lisabona, tot cu Erasmusi, dupa ce am tras si eu linia mea.


2009 a fost o lectie de viata, dar urmeaza un 2010 si mai si 🙂

Later Edit: Tot in 2009 i-am cunoscut si pe Buddha, pe Arhi, pe Miruna Blonda, pe Bobby Voicu, numai ca nu pot sa numesc un moment exact, fiindca ne-am intalnit de mai multe ori pe la diverse evenimente… Si fireste, imi cer scuze pentru cei pe care nu i-am mentionat!! Mai sunt inca multi si demni de mentionat 🙂