In timp ce eu m-am plimbat prin Londra, Reading si Oxford, blogul meu s-a plictisit singurel. Saracul de el, trebuie sa se fi simtit tare singur.

Serios, mi-ar fi placut sa va povestesc zilnic aventurile mele din Anglia, dar pur si simplu n-am gasit in nicio zi timp sa scriu ceva. Totul a fost prea intens, prea multe lucruri de facut in prea putin timp. Mi-ar fi placut sa ingrop aici prima impresie despre Londra, sa descriu sentimentele traite la vizitarea locurilor despre care citeam in cartile de engleza sau sa va povestesc cum e sa stai pe linia primului meridian la Greenwich.

Dupa o saptamana de umblat in lung si-n lat, ma simt un pic obosita. Dar aventurile mele continua. Momentan sunt in Porto, beau o cafea vieneza si mananc un sandwich italian, bucurandu-ma de muzica portugheză si de razele de soare, care mi-au cam lipsit in Anglia. Reclama la Swartzkopf minte, coafura nu rezista in Londra! 😛

Britanicii nu sunt reci, sunt prietenosi si zambitori, gata oricand sa te ajute. Numai ca trebuie sa ceri ajutorul, trebuie sa faci tu primul pas daca vrei sa ai o conversatie. Despre umorul lor pot sa va spun o gluma pe care mi-a spus-o un nene din Scotia azi in avion spre Portugalia: “They say England has 2 seasons. 9 months it is raining and the other 3 months there’s bad weather.”

Corectitudinea lor ma face sa ma simt prost. M-am simtit intimidata fiindca nu am avut incredere sa-mi las bagajul nepazit in diverse locuri, asa cum faceau toti ceilalti. Am ramas uimita sa vad ca la autobuz soferul nu numara banii pe care ii dai pe bilet. Te crede pe cuvant cand ii spui ca i-ai pus 1,70  pounds in hopper.

Se colecteaza selectiv, orasele sunt curate, luminate, semnalate corespunzator, iar transportul in comun functioneaza asa cum ar trebui. Fireste, preturile sunt pe masura. O calatorie cu metroul londonez, faimosul “tube” costa 4 lire!! Am tinut neaparat sa mentionez de fiecare data in discutii ca in Bucuresti platesc mai putin de 3 euro pentru un abonament lunar la metrou. M-am simtit insa prost sa raspund la intrebari despre infrastructura Romaniei.

Nu ma intelege gresit. Imi place Romania, imi iubesc tara si le-am vorbit intotdeauna frumos despre ea strainilor. Dar de fiecare data cand am ajuns intr-un oras nou in care lucrurile functioneaza asa cum ar fi normal, am avut de suferit, inghitind in sec. Si totusi, imi doresc sa ma intorc, cel mai probabil in Bucurestiul ipocrit.

  • *** postul acesta a fost scris ieri; mi-a luat ceva timp sa gasesc o conexiune la internet.