Dupa o sesiune extrem de stresanta de 12 zile( a se observa ironia), am considerat ca merit o vacanta, o perioada de timp in care sa ma dedic MIE. Asa ca am purces la drum, pe ruta cea mai scurta: Baneasa- avion spre Dortmund, autobuz spre centrul orasului Dortmund, metrou spre gara din Dortmund, tren spre Koln, tren spre Koblenz, tren spre TRIER! Am ajuns asadar la 1.16 am in gara din Trier, eu si cativa betivi intr-un RE de-al lor ( a se intelege tren personal de-al nostru).

Toate ca toate, dar daca n-as fi zarit-o pe prietena mea Virgi pe peron, nu m-as fi simtit prea confortabil in pielea mea.

Ulterior am aflat ca Trier e orasul in care s-a nascut Karl Marx, iar sambata i-am vizitat casa memoriala. Ma rog, impropriu spus casa memoriala, fiindca locul acela este de fapt un muzeu dedicat lui, fara obiecte ce i-au apartinut(in afara unor manuscrise). Un muzeu in imagini si filmulete video care incearca sa imprime vizitatorului ideile transmise de parintele socialismului si contextul politico-social al vremurilor in care acesta a trait.

Tot sambata trecuta am mers prin niste foste bai termale (Kaiserthermen), de pe vremea romanilor. Foarte tare, aprope am jucat de-a v-ati ascunselea cu Virgi. Seara am iesit in oras cu alti studenti veniti in Trier cu bursa Erasmus( pe care generic ii voi numi Erasmusi de-acum inainte). Am mers intr-un pub de-al lor, apoi in altul, apoi in altul si tot asa… :)) Glumesc, insa am baut Copa Libre, o bere exotica cica. Foarte dulce, in comparatie cu berea clasica, ce mi se parea foarte amara. Iar pentru duminica seara  mi-am cumparat o bere din cactus 😀

Duminica seara am mers la un grill organizat de o asociatie studenteasca care isi desfasoara activitatea si in Romania, AEGEE. Se pare ca modalitatea de petrecere a timpului liber cea mai indragita pe aici este grill-ul. Mie mi-a placut foarte mult diversitatea limbilor vorbite: germana, engleza, romana, rusa, greaca, poloneza,etc.  Si faptul ca am cantat „Wind of change”, impreuna cu cei 2 chitaristi care venisera. Insa Virgi si Anca, prietenele mele la care locuiesc pentru 2 saptamani, mi-au marturisit ca s-au saturat sa auda de fiecare data grill, grill, grill.

Luni ar fi trebui sa urcam pe un deal din preajma, la o statuie ( d-aia tip hollywood 😛 ), insa fetele au avut de scris la spaniola, asa ca am ramas in camera, sa fac waffles cu nutella si orez cu pui si legume. Seara am mers in Irish Pub, unde mi-am facut curaj cu putina bere cu cidru si am cantat ” You’re the one that I want” impreuna cu Nick, un tip foarte amuzant din USA. Am fost putin cam penala, mai ales ca erau pe acolo niste negri care parca concurau cu Susan Boyle.

Deocamdata cam atat. Promit sa va povestesc mai multe!

Bis bald!