Ieri am explorat Barcelona pe cont propriu. Am luat harta turistica, harta metroului si un ghid despre Barcelona in brate si am pornit la drum. Ma gandeam ca o sa obosesc repede, fiindca am deja 12 zile de cand fac asta, dar nici vorba de asa ceva. Cand vine vorba de plimbat si explorat locuri noi sunt neobosita.

Cand am iesit pe usa nu stiam exact traseul. Citisem despre o gramada de locuri pe care as fi vrut sa le vad, asa ca optiunile mele erau variate. Cert e ca am coborat din metrou la Arcul de Triumf. Am pornit in jos spre Marea Mediterana, trecand prin frumosul „Parc de la Ciutadella„. N-am intrat la Zoo ca n-aveau reducere pentru studenti. Ce oameni tristi! 😛 ( 17 euro intrarea ).

DSC04369 DSC04368

DSC04377 DSC04378

Cu pasi marunti m-am indreptat spre „La Barceloneta” si totodata spre plaja. Am avut parte de-o zi foarte frumoasa, cu soare si oameni care citeau pe nisipul fin. Nu m-am grabit sa ajung spre „Museu d’Historia de Catalunya” fiindca imi placea prea mult locul acela, insa cand am ajuns in fata lui n-am ezitat sa intru. Mare mi-a fost bucuria cand doamna de la ghiseu mi-a spus ca intrarea e libera pentru studenti :p Sincera sa fiu nu mai stiu cat timp am petrecut in muzeu, dar acum pot sa spun ca tin minte mai usor numele strazilor, al statiilor de metrou si al unor piete, fiindca le asociez cu istoria Cataloniei, macar atat cat am informatiile proaspete in minte.

DSC04395 DSC04401

Mi-am continuat plimbarea prin port, am servit pranzul pe o banca la soare, pe acorduri de chitara ( tortilla si niste paste ) si apoi am pornit pe Via Laietana inspre Museu Picasso. Platit 6 euro intrarea si intalnit un ghid care incerca sa vorbeasca engleza, de parca acum facea primele exercitii de speaking. Sa zicem c-am inteles si eu ceva mai mult din arta marelui Picasso.

Apoi mi-am continuat plimbarea pe „La Rambla„, de la Monumentul lui Cristofor Columb pana sus in „Placa de Catalunya„. (duminica ma plimbasem in sens invers) Abia asteptam sa vad beculetele de Craciun. Surpriza: nu erau aprinse! Dezamagire completa.

Nu inteleg cum de mi s-a parut mie Barcelona un oras romantic, dar toata plimbarea asta de ieri m-a facut sa imi doresc sa revin aici si sa ne facem impreuna o caricatura pe „La Rambla”.