Mai nou am descoperit ca-mi plac castanele, iar portughezii le consuma in felurite feluri: coapte, in piure, pe jar, in compot, in prajituri, in lichior, etc.

Tin minte ca la un moment dat in liceu am gustat piure de castane la prietena mea si apoi m-am dus in supermarket si am cumparat un bax pentru acasa. Dar nimeni din casa nu s-a atins de el, iar pofta mea a pierit rapid.

In Porto insa am fost fascinata de castanele facute pe jar. Iar astazi m-am intalnit din nou cu fascinatia mea, fiindca in Bragança se desfasoara editia a 3-a a Targului de Castane. Ocazie cu care o batranica si-a scos „aparatura” la strada si ne-a servit cu castane coapte. Gratis, din partea primarului. ( Nu, nu sunt alegeri; au fost luna trecuta ) In Porto am dat 2 euro pe un cornet de hartie plin cu castane. Astazi, in schimb, am cumparat cu 2 euro un kilogram de castane mari.

In orice caz, mi-a placut foarte mult la targ, fiindca oamenii stiau sa-si vanda marfa; chiar daca incaperea respectiva reprezinta o treime dintr-un pavilion de la Romexpo. Am stat de vorba, in portunhol, cu oamenii de la fiecare stand, am gustat diverse chestii, am facut poze si am aflat lucruri interesante.

Apoi am mers la universitate, unde am dat nas in nas cu afisul asta:

DSC04027

( eu mi-am pastrat obiceiul din ASE: urmaresc in fiecare zi avizierul sa vad ce mai misca prin facultate [ conferinte/ competitii/ cursuri extra ], chiar daca aici nu prea gasesc chestii interesante pentru mine )

Care va sa zica, Forumul international al tarilor producatoare de castane? Cursuri, forum, cursuri, forum? 😀

(Sursa poza)