Niciodata n-am inteles de ce toata lumea isi doreste sa viziteze Londra. London Eye, Maddame Tussauds, Big Ben, London Bridge ( + Tower of London ), Buckingham Palace, British Museum, Hyde Park, Covent Garden, Piccadilly Circus, Oxford Street, Leicester Square, Westminster Abbey sau Soho? Astea ne atrag pe toti acolo?

Sincera sa fiu, parca inca nu-mi vine sa cred cate locuri frumoase am vizitat in Londra. N-as fi crezut sa ajung in Anglia la douazeci de ani. Si mai ales, n-as fi crezut c-o sa ma indragostesc! Nu, nu de un britanic e vorba, ci de Oxford! Orasul asta m-a dat pe spate si vreau sa ma intorc acolo. Optiunea cea mai simpla ar fi sa aplic pentru un master si sa fac pe dracu’ in 15 ca sa obtin si bursa. Dar marketingul nu prea se impaca bine cu Oxfordul, din pacate.

Revenind la Londra, locul cel mai fantastic mi s-a parut British Museum. In primul rand, intrarea e gratuita, ceea ce-l face o tinta sigura pentru aproape orice turist. Pe langa asta, muzeul e foarte bine organizat si daca nu esti atent petreci jumatate de zi lejer acolo. Nu in cele din urma, il declar cel mai globalizat loc din lume. Poti trece intr-o singura zi prin toate civilizatiile lumii si in acelasi timp si loc, poti cunoaste zeci de nationalitati straine. Pe langa spanioli, nemti, chinezi si altii, am intalnit si romani. Simpatic sentiment. Mai ales in prima mea noapte in Londra, in aeroportul Stansted, dupa vreo 2 ore de stat langa o tipa si interactionand cu ea in engleza am descoperit ca suntem amandoua din Romania. Si uite-asa ne-a trecut somnul.

Singurul lucru care mi s-a parut ieftin in Londra a fost mancarea. De exemplu, o bere intr-un pub e cam 2.50 pounds. Dar bei de toti banii, un pahar maaare cu bere de care vrei tu. Iar atmosfera e pe masura, doar ca lipseste muzica din surdina.

Daca vrei sa te plimbi prin locurile in care s-a scris istoria Londrei, iti recomand sa-ti iei o pereche de adidasi si s-o iei la picior. Eu, alaturi de colega mea Anca, am mers de la 9 am pana la 6 pm continuu, colindand atat strazile faimoase, cat si pe cele nesubliniate pe harta. Dar daca vrei sa ajungi la obiectivele mai indepartate, iti recomand sa-ti iei cu 5,60 lire un bilet de metrou cu calatorii nelimitate pentru o zi. Exista foarte multe linii de metrou si poti ajunge usor dintr-un capat al orasului in celalalt. Chiar si la Greenwich poti ajunge cu metroul de suprafata.

Fiind un oras mare, Londra are mai multe fete. Depinde doar de tine sa le descoperi pe toate 🙂