Desi am examen maine, am mers si eu in seara asta la evenimentul organizat de Cristian Manafu, la care cativa oameni care au ceva de spus si a caror parere cantareste in online-ul romanesc au oferit feedback tinerilor entuziasti. Dragos Novac (Metropotam), Orlando Nicoara (MediaPro Interactiv), Dragos Stanca (F5 Realitatea-Catavencu), Dragos Roua (Antreprenor), Daniel Enache (Thousand Tiny Tigers) si Vlad Stan( Antreprenor).

Au fost cam 7-8 proiecte selectate in prealabil, iar cei care le-au prezentat astazi au avut la dispozitie 7 minute fiecare. Dupa care a urmat, fireste, o sesiune de intrebari si raspunsuri. La un moment dat mi-as fi dorit sa pot pune si eu intrebari, fiindca aveam atatea. Dar alegerea acestui format, de interactiune numai intre membrii „juriului” si „omu’ cu ideea” a fost corecta, fiindca si-asa a durat cam mult ( de la 18.30 la 21.00 ).

Cu ce-am ramas? Idei bune sunt peste tot, „pe toate drumurile”. Conteaza insa si fezabilitatea lor si demersul propriu-zis care trebuie facut pentru a ajunge acolo unde se doreste. Conteaza analiza pietei, targetarea, previzionarea, strategia.

Nu vrea nimeni sa investeasca bani intr-un proiect care nu are niciun element de diferentiere. De aceea, tinerii antreprenori ar trebui sa puna mai mult accent pe pragmatism. Si cu siguranta ar trebui sa-si prezinte ideile cu mai mult entuziasm si hotarare.

Pentru mai multe detalii transmise live cititi-l pe Titus!

PS: M-am simtit ca si cum as fi fost la Arena Leilor. Daca i-as fi ascultat si pe Marius Ghenea sau pe Dragos Anastasiu, n-as fi mai vrut nimic de la viata. Pentru seara asta. 🙂