Frumos la facultate, asa-i? Parca ti-ai dori si tu sa mai fii student 😀 (Stiu, sunt sadica, dar asta e, trebuie sa-ti scot si eu ochii cu ceva ).

Nu prea ti-am povestit mare lucru de facultatea din Bragança pana acum, dar promit c-o s-o fac si p-asta.

In orice caz, eram ieri la un fascinant curs de Multimedia, alaturi de studentii de la informatica de gestiune. ( Ce caut eu acolo? Si eu ma intreb! ) Profu’ simpatic, constiincios, vine cu temele facute de-acasa. Elevii cuminti, constiinciosi, nu intarzie la curs, fiindca e bataie pe scaune: laboratorul e mic si ne-am inteles de la inceput ca functionam pe principiul „Primul venit, primul servit”. In Romania e simpla treaba: studentii chiulesc la greu si aia e. ( vorbesc din punctul de vedere al unui student la ASE si-atat, ca sa nu-mi sariti in cap cu exceptii ). In Portugalia insa, studentii merg la cursuri, chiar daca se joaca pe laptop si nu-s neaparat atenti la ora. ( sa nu intelegeti ca aici nu se chiuleste, dar n-am vazut pana acum sala cu un profesor si 5 studenti prezenti cum mi-a fost dat sa vad in Romania de mai multe ori ).

Revenind la cursul de ieri: profu’ preda PHP, intr-un laborator plin cu desktop-uri folosite pe post de decor, fiindca toti studentii erau cu laptopul in fata. Eu eram ochi si urechi incercam sa inteleg ce zice profu’ in portugheza (!) despre limba asta straina pentru mine ( Ati inteles problema, da? Avem de-a face cu o ecuatie cu 2 necunoscute ). Colega mea vorbea era pe messenger, tipu’ din stanga se uita la un film cu subtitrare in portugheza ( De ce nu-si punea casti? Ca tot aia era! ), tipa din stanga lui se uita la pozele personale din calculator; un alt tip din fata era pe chatul de pe Facebook; un altul se apucase de desenat in photoshop un layout pe care ar fi trebuit sa-l predea acum 2 saptamani; altul era pe Windows Live Messenger ( am observat ca Y!M nu e asa simpatizat pe aici ), s.a.m.d.

Concluzia? Aparent, studentii din Portugalia sunt mai dedicati facultatii. In esenta, studentii sunt aceiasi. Ba chiar as spune ca bobocii lor sunt mai pierduti in spatiu decat ai nostri. 😀