„In etapa de introducere pe piata, din cadrul ciclului de viata al produsului, componenta cea mai importanta a mixului de marketing este promovarea. Caracteristicile competitive ale produsului nou nu sunt, de regula, suficiente pentru a cuceri rapid o cota de piata importanta. Este necesara sustinerea promotionala a produsului, pentru a genera notorietatea si imaginea dorita, in randul clientilor potentiali, pentru a stimula incercarea produsului. Companiile care se limiteaza la recunoasterea prioritatii promovarii se pot confrunta insa cu riscul unor pierderi semnificative in privinta vanzarilor si chiar cu esecul noului produs. Motivul il constituie dezinteresul fata de utilitatile de timp si loc solicitate de client. Investitia intr-o companie promotionala de lansare a noului produs nu este garantia succesului, in conditiile in care firma nu este capabila sa asigure distributia fizica a produselor catre clienti si, cu atat mai mult, cand nu poate asigura aprovizionarea la momentul potrivit cu materiile prime, materialele, componentele si produsele necesare constituirii ofertei sale. Buna functionare a sistemului logistic are o importanta deosebita. Imaginea firmei se poate deteriora in cazul in care noul produs intens promovat nu este disponibil pe piata.”  **

Invatam in weekend la minunata materie intitulata logistica, cand am dat peste paragraful de mai sus. Si cum in ultima vreme mi-am stresat prietenii cu blogosfera romaneasca, am facut bineinteles legatura cu promovarea blogurilor. A nu se intelege ca-mi zbura mintea la cai verzi pe pereti. ( Doar la vacanta de vara. )

Asa ca am realizat inca o data ca atata timp cat blogul promovat nu genereaza continut, nu merita promovat. E ca si cum as vorbi eu despre excursia din aceasta vara din insulele Seychelles, in conditiile in care stiu ca sansele sa merg acolo sunt de 0,5 % ( ce optimista sunt :)) )

PS: Totusi, daca doreste cineva sa-mi ofere un sejur in arhipelagul Seychelles, sa lase un comentariu. 😛

** „Logistica” – Carmen Balan, Ed. Uranus, Bucuresti