Acum cateva zile Ela mi-a propus sa scriu un articol despre cum e viata in Barcelona. Ea a prezentat orasul din prisma unui turist, iar eu imi propun sa o fac din cea a unui locuitor.

Barcelona socheaza vizual. Tineretul de aici interpreteaza notiunea de libertate intr-o maniera care pe mine, personal ma deranjeaza uneori. Baietii au adoptat acum un trend care mi se pare dubios. Poarta pantalonii atat de lasati incat jumatate din posteriorul si lenjeria lor intima este la vedere.  Fetele isi exprima simtul estetic prin podoaba capilara pe care o ciuntesc in mii de feluri. Imi place sa cred despre mine ca sunt deschisa la minte, dar trebuie sa recunosc ca Barcelona imi oboseste uneori ochii prin look-urile pe care le afiseaza.

Barcelona e amabila. Nu-mi dau seama daca oamenii sunt mai fericiti sau pur si simplu iau lucrurile mai usor, dar in Barcelona domneste o stare de relaxare care se reflecta in atitudinea oamenilor. Persoanele sunt amabile, saritoare , iar fetele morocanoase sunt mai rare decat in Bucuresti. Oamenii se ajuta intre ei, te ghideaza (corect) si mai au si obiceiul de a se asigura ca ajungi in locul corect daca trebuie sa gasesti o anumita adresa.

Barcelona e eclectica. Uneori cand ma plimb pe strazi, am impresia ca toate natiile planetei si-au dat intalnire in acest oras. Partea si mai surprinzatoare este ca se inteleg. Nu am simtit niciodata in Barcelona vreo privire care sa-mi transmita un sentiment de disconfort, care sa ma faca sa ma simt straina. Barcelona adaposteste o diversitate fantastica si are capacitatea de a integra orice cultura.

Barcelona e coplesitoare. Spiritul comertului este in sangele Barcelonei. Oamenii de aici nu pierd nici o ocazie de a transforma orice obiect intr-un bun comercial. Daca esti o persoana care nu se poate hotari usor, multimea de solutii pe care orasul le ofera iti poate crea probleme. Varietatea ofertelor nu iti permite sa te bucuri complet de nimic din ceea ce cumperi pentru ca tot timpul ramai cu impresia ca exista un loc unde puteai gasi ceva mai bun.

Barcelona e respectuoasa. Comparand cu activitatea din Bucuresti, mi se pare ca primaria si autoritatile de aici trateaza cu un respect imens cetatenii care dau viata orasului. Exista numeroase persoane si birouri care sunt puse la dispozitia locuitorilor pentru a rezolva orice problema pe care acestia ar putea-o intampina.

Barcelona e maltratata. Poate parea un cuvant mare, dar mie mi se pare ca oamenii sunt atat de prinsi in valtoarea orasului incat uita sa mai aprecieze norocul pe care il au de a locui aici. Analizand comportamentul colegilor mei de la facultate, mi se pare ca sunt prea ocupati sa critice orasul in loc sa gaseasca o solutie pentru a-si imbunatati traiul.

DSC06366 IMG_6414

Barcelona e o mama cocheta care se imbraca cu hainele fiicei sale si ii sta bine in ele.

Multumesc, Adela Chioveanu!