Asta a fost tema principala tratata timp de 3 zile la Congresul National al Studentilor la Comunicare.

In prima zi, Simona Firtat, Sorin Tudor, Victor Kapra si Adela Nicoara, moderati de Alessandra Stoicescu au prezentat cateva aspecte esentiale si mituri ale mediei digitale. Foarte mult s-a pus accentul pe diferentele dintre blogging si jurnalism. Cei mai multi au inteles ca nu pot pune semn de egalitate intre cele doua concepte.

In partea a 2-a a zilei, Razvan Capatana, Bogdan Nitu, Ionut Oprea si Mihai Tataru, moderati de Mircea Tomescu, au intrat un pic in culisele unor campanii online. Nu mai stiu care era legatura, insa de la Razvan am aflat ca un pachet de tigari reprezinta „costul de oportunitate” al unui sejur in Egipt.  De la Bogdan am aflat, cu intarziere de 6 luni, de campania Coca Cola asociata cu James Bond. Iar de la Ionut am aflat de existenta unui instrumentar de bune practici in mediul online.

Studiul de caz tinut de eLowe nu m-a captat in niciun fel. Dar Mihai Irinel a castigat un premiu pentru cea mai buna intrebare.

In prima parte din ziua a 2-a s-a discutat despre „Social networking – agora digitala”, impreuna cu Adrian Alexandrescu, Cezar Badescu si  Aura Tatu, cu ajutorul lui Serban Ciusca, cel care apare la TV la AdCouture. Aura ne-a  prezentat proiectul ei  lansat de 4 luni, iar Adrian a concluzionat: „Retelele sociale sunt bune. Nu abuzati de ele!

Cea de-a doua conferinta, intitulata ” Blogul – o noua carte de vizita”, a fost un pic mai interactiva, atat datorita speakerilor, cat si publicului. Cristina Chipurici ne-a incantat cu spiritul ei zglobiu la prima prezentare in fata unui public numeros si ne-a aratat ce inseamna monden.info ( „Cel mai bun blog de muzica” la RoBlogFest in 2008, 2009 ) pentru ea. Mugur Patrascu( Managing Partner la iLeo) ne-a oferit argumente pentru a sustine ca bloggingul e diferit de corporate blogging. Concluzia? Nu lasati agentiile de publicitate sa va faca blogul corporate! Razvan Tupa, POET asociat cu fracturismul, a fost intrebat de catre studenti de ce are nevoie de blog. Raspunsul l-a dat Bobby Voicu, care ne-a sfatuit pe noi, viitorii profesionisti in domeniu ( 😀 ) sa avem intotdeauna grija de prima pagina indexata de google. Statistic vorbind, cica 70 % dintre internauti dau click pe primul link adus de google.

Cu intarziere a inceput si partea a 3-a a programului, respectiv  studiul de caz Prigat – Olimpiada oamenilor obisnuiti, unde Bogdan Naumovici si Andreea Nicolcea ne-au prezentat date despre strategia companiei si statistici obtinute post-campanie. Tare.

Si iata ca a venit si ziua a 3-a, cea dedicata workshopurilor. Ajung entuziasmata la hotelul Caro ca sa aflu ca Alin Zainescu nu mai poate desfasura seminarul sau. Asa ca am fost nevoita sa optez pentru un altul. Si am facut cea mai buna alegere( asta aveam sa aflu pe parcurs :D): Intertel Communications. Si n-ar fi fost totul asa simpatic daca n-as fi castigat, impreuna cu 3 fete din Iasi, premiul I pentru rezolvarea unui brief de creatie pentru o marca de bere. Poze si detalii la organizatori pe site ( cred 😀 ). Felicitari, Costin, felicitari intregii echipe formate din „12 apostoli”!