Stim deja cu totii ca atunci cand ne aflam intr-un oras strain avem tendinta de a vizita chestii. Spre exemplu, eu n-am avut timp in Bucuresti in 2 ani de zile sa vizitez toate obiectivele turistice, dar cum ajung intr-un oras strain fac asta in 2 zile. Infatuare, ce pot sa zic?

Exemplificand cele de mai sus, mi-am continuat excursia in Barcelona cu o vizita la „Museu Nacional D’Art de Catalunya” (MNAC). Am inceput turul muzeului cu o trecere prin expozitia temporara: nimic deosebit, in afara de un tablou de-al lui Dali care mi-a placut.

Apoi am ajuns la etajul I la „romanesque art” ca sa dau peste arta romanica: o expozitie unica in lume. Degeaba. Pe mine motivele florale si circulare si expresia fetei Fecioarei Maria nu m-au impresionat. Incepusem se ma intreb ce caut eu acolo. Imi pare rau, dar nu stiu sa apreciez astfel de arta.

Totusi, mi-au placut salile cu arta renascentista, baroca si moderna:

IMG_6835 IMG_6840

IMG_6849 IMG_6848

IMG_6860 IMG_6862

IMG_6863 IMG_6864

Ghidul audio mi-a fost util, dar nu se compara cu cel mai tare ghid audio: cel de la Muzeul Rijks ( Amsterdam ). Oricum, va sfatuiesc ca atunci cand dati banii pe o vizita la un muzeu, sa mai platiti 2-3 euro in plus si sa va luati si ghid audio intr-o limba cunoscuta de voi.