Un sir lung de biciclisti a invadat aseara Bucurestiul. Mountain-bikes, biciclete de oras, biciclete pliabile, biciclete inchiriate de la Cicloteque, „biciclete rosii”, biciclete duble, biciclete cu noroi de la „Let’s bike it” si multi oameni entuziasti care le-au manevrat cu zambetul pe buze pe traseul Tineretului – Unirii – Universitate – Romana – Calea Victoriei – Ateneu – parcul Izvor.

Da, am fost multi (250 – 300 de indivizi ) si am atras atentia. Pietonii se opreau sa ne fotografieze, masinile ne acordau prioritate, soferii de taxi priveau nedumeriti. Nu era Turul Bucurestiului, dar oamenii ne acordau atentie.

Toate bikewalk-urile de pana acum si cele ce vor urma (insotite de politie, cu acordul primariei) se fac in ideea ca la un moment dat, numarul mare de ciclisti pe carosabil va fi un lucru absolut normal, care nu va mai atrage atentia celorlalti participanti la trafic.

Si-om trai si-om pedala fericiti pana la adanci batraneti 🙂

PS: Incepand de ieri, accesul cu biciclete la metrou este permis in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. Inca un pas spre mai bine.

(Sursa thumbnail; Foto: Dorothea Kettler)