Toata lumea a auzit de Carnavalul de la Rio, de cele 12 scoli de samba care defileaza pe Sambadrom si de placerile fara limite. Dar eu de exemplu am aflat de curand ca de fapt carnavalul in Brazilia inseamna cu totul altceva decat ce vedem noi la televizor. Da, carnavalul din Rio e cel mai mare, atrage cei mai multi turisti si in fiecare an in luna februarie e subiect international de discutie. Dar prietenii mei brazilieni mi-au spus ca celelalte carnavaluri din Brazilia n-au nimic de-a face cu spectacolul de femei frumoase, dezbracate, ce danseaza samba. ( citez „sex on the beach is, indeed, a common thing in Brazil” )

Revenind la oile noastre, ieri am participat si eu la Carnavalul din Bragança, la „defilarea mastilor”. Traditia asta se respecta de cine stie cate sute de ani si in ciuda incercarilor de tot felul de a o opri, oamenii n-au cedat si inca o pastreaza.

Mi-a placut mult si sincer am ramas impresionata. Nu mi-a venit sa cred ca exista atatia oameni in Bragança! Strazile erau pline de oameni de toate varstele, din toate paturile sociale, care se bucurau impreuna. Fireste, prietenul meu brazilian a fost atat de impresionat, incat a spus un „wooow” mai mult decat ironic.

Iata si cateva poze, realizate cu al meu superb telefon Sony Ericsson, care rezista, si rezista, si rezista…

Iar aceasta este o mare parte din parada: [ a se observa ca majoritatea grupurilor incercau sa ma sperie 😀 ]