„Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.

Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor.” (orasulciteste.ro)

“Lecturi Urbane e o chestie cool. Nu e utilă, nu foloseşte cu adevărat la nimic (decât pentru nişte acuplări sporadice), nu îndeamnă oamenii să citească. Oamenii care vin acolo o fac pentru a da bine în poze şi pentru că e gratuit.” (zoso.ro)

„Lecturi Urbane – ca proiect de implicare sociala initiat de civika.ro – organizeaza actiuni si evenimente unde oamenii vin, citesc si impart carti in anumite spatii publice. Cum orice activitate publica are rolul unui semnal social care influenteaza mediul si oamenii, Lecturi Urbane isi propune realizarea unei mase critice (de contexte sociale, de oameni implicati) care va inclina in timp balanta de la neimplicare la implicare, de la jungla actuala la un spatiu cald si domesticit prin comportamente civilizate.” (Adrian Ciubotaru pe taraluiandrei.ro)

„Intr-o perioada in care noi mai mult “gandim nu citim” mi se pare de sustinut orice actiune care stimuleaza cititul, ca e “lecturi urbane” sau “schimb de carti”. Biciclismul, la fel. Ecologia, la fel.

E ceva gresit in ce sustine fiecare din ele? Nu. Exploateaza hipsterii? Desigur. Toate. Permanent. Pentru ca sunt un public activ care consuma, se implica, se entuziasmeaza, participa, semneaza, doneaza, etc.” (clickio.ro)

„Lecturi urbane e cel mai destept copil urban si calatoreste prin toata tara, la cerere. In vremea asta, oameni care abia sunt capabili sa-si organizeze o lectura acasa, singuri, d-apai lecturi in public, clevetesc.” (sanuca.ro)

„Bre, într-o bibliotecă universitară se perindă într-o zi leneşă de vară mai mult de 50 de studenţi, şi ăia chiar citesc atent, studiază, extrag esenţe. Într-o zi oarecare de primăvară se perindă printr-o bibliotecă publică mai mulţi oameni decât aţi spera voi în cele mai ude vise să aveţi la vreo întâlnire Lecturi Urbane.

Pentru că aşa e normal, cititul este un act intim, la fel ca rugăciunea, la fel ca ascultatul muzicii clasice. Fiecare pentru sine, extrăgând esenţe, cultivând, analizând, înţelegând.” (daimon.me)

„Proiectul Lecturi Urbane nu si-a propus sa construiasca o academie. Si nici macar o scoala generala. Lecturi Urbane isi propune doar sa incurajeze cititul. Sa faca, daca vreti, “pr pentru citit”. Atat si nimic mai mult.

Ii poate fi gasita proiectului vreo vina pentru ca, in cadrul evenimentelor organizate, participa si oameni care vor doar “sa apara in poza”? Ca participa si oameni pentru care chiar si exprimarea coerenta poate fi un efort intelectual intens? Evident, nu.” (sorin-tudor.ro)

„Mi se pare o chestie chiar misto, indiferent daca e facuta de 22 de oameni sau de 400. Bine ca se face! Indiferent cum ai vedea-o, este o chestie pozitiva. Adica nu umbla oamenii aia cu Furadan pe strada, facandu-se ca iau o inghititura, adaugand: uai tare-i asta, da’i bun, ma unje pe suflet. […] Ma face sa ma gandesc ca n-am mai citit de mult timp o carte, poate ma face sa am pofta sa citesc cateva capitole din cartea aia pe care am primit-o cadou, ma face sa ma intreb: oare de ce nu am mai citit in ultima vreme, daca ala o fi lucru care ma poate relaxa?” (makavelis.com)

Si ca sa inchei, il citez pe Adrian Ciubotaru: „Mi-ar plăcea să trăiesc în țara unde este cool să te afișezi cu o carte, în loc să fie cool să te afișezi cu o armă în mână, drogându-te sau scuipând în jur.”